Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 6 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe gevaarlijk is de nieuwe ‘korset trend’ onder kinderen?

Of het nu komt door Bridgerton, TikTok of games, korsetten zijn de trend van het moment. Óók onder kinderen. Maar is er reden tot zorg als jouw kind graag een korset draagt? Wij vertellen het je.

Bridgerton gezien? Dat kan bijna niet anders want het is de best bekeken Netflix Original ooit. En als er iets is dat de dames in Bridgerton graag dragen zijn het wel korsetten. Het blijkt reden genoeg te zijn voor hernieuwde populariteit van dit kledingstuk. Dat blijkt niet alleen uit de laatste mode, maar ook uit de online trends. #corset is bijvoorbeeld al bijna 2 miljoen keer gebruikt op TikTok. En ook de “corset challenge” waarbij jonge mensen hun middel zo strak mogelijk insnoeren is een trend.

Don’t try this at home! 5x mega gevaarlijke TikTok trends voor kinderen

Is een korset dragen gevaarlijk voor kinderen?

Een korset dragen is dus weer hip, maar wat als kinderen dit ook willen dragen? Is dat gevaarlijk voor hun groei en ontwikkeling? Volgens Jill Larson, een pediatrisch orthopedisch chirurg uit Chicago valt dat mee. “Als kinderen langer dan 18 uur per dag een korset dragen voor weken of maanden achter elkaar kan dat zorgen voor spierzwakte rondom de buik en de rug.” Het lang dragen van een korset is daarom niet aan te raden. Maar een korset dragen voor een verkleedpartij of feestje kan volgens haar niet veel kwaad.

Wat wel een risico is, is dat kinderen het korset te strak aantrekken. Dit kan leiden tot flauwvallen, verteringsproblemen en ademnood. Dus wil je kind een korset dragen? Let hier dan goed op en leg je kind ook uit hoe het gedragen moet worden.

https://www.jmouders.nl/8-manieren-om-je-kind-een-positief-zelfbeeld-aan-te-leren/

Positief zelfbeeld

Iets anders wat mee kan spelen bij het dragen van een korset is de invloed ervan op het zelfbeeld van je kind. Praat daarom met je kind over waarom hij of zij een korset wil dragen. Is het gewoon voor de lol of omdat het leuk staat? Of wil je kind er bijvoorbeeld dunner door lijken? In het laatste geval is het misschien goed om met je kind te praten over zijn of haar zelfbeeld en om extra focus te leggen op body positieve opvoeding.

Je kids body positive opvoeden, zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.