Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 29 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Letitia (45): ‘Ik kreeg van mijn dochter te horen dat mijn man vreemdging’  

Letitia dacht dat ze al twintig jaar gelukkig getrouwd was en durfde haar hand in het vuur te steken dat haar man nooit zou vreemdgaan. Ze keek dan ook gek op toen haar dochter vertelde wat ze had gezien: Leticia’s man die vreemdging. “Ik zat huilend op de bank de berichten te lezen.”

“Ruim 25 jaar geleden leerde ik Frank op een verjaardag kennen. Het was geen liefde op het eerste gezicht van mijn kant, integendeel. Ik vond het een lieve en leuke jongen, maar verder moest ik niets van hem hebben. Frank had daarentegen al vanaf het eerste moment een oogje op mij. Dat liet hij ook aan iedereen blijken. Hij moest en zou mijn hart winnen.

Goede steun in moeilijke tijd

Niet lang daarna kwam ik door het overlijden van mijn vader in een moeilijke tijd terecht. Niet alleen mijn vriendinnen waren er voor mij, ook Frank stond altijd voor mij klaar. Ik kon bij hem uithuilen en hij was er ook voor me als ik gewoon even afleiding nodig had. Naarmate de tijd verstreek, vond ik hem steeds leuker worden. Op een gegeven moment kon ik het niet meer ontkennen dat ik verliefd op hem was geworden. Vanaf dat moment waren we een koppel.

Trouwerij

Ongeveer 21 jaar geleden stapten we in het huwelijksbootje. Ik kwam aan in een koets en we hadden een groot feest op het strand. Het was een fantastisch feest om nooit te vergeten. Ook de huwelijksreis was fantastisch. We maakten een reis door Amerika met de camper, van de oost- naar de westkust. Van New York naar Los Angeles. Het was geweldig.

Gezinsuitbreiding

Nadat we vier jaar getrouwd waren, waren we toe aan gezinsuitbreiding. We besloten ervoor te gaan. Voordat we het wisten, was ik in verwachting. Onze dochter Danielle werd geboren. Twee jaar daarna kregen we nog een zoon, Casper. Wat waren we gelukkig. Dat geluk duurde tot vorig jaar, toen mijn dochter met een bizar verhaal naar mij toekwam.

Niet te geloven dat man vreemdging

Ik stond in het washok en mijn dochter kwam in paniek binnen. Frank hielp haar met wiskunde en toen hij iets wilde uitrekenen op zijn telefoon, opende per ongeluk WhatsApp en zag daar een foto van borsten. Hij klikte het snel weg en mijn dochter deed net of ze het niet had gezien. Ik was vanaf dat moment helemaal van slag. Mijn man die vreemdging? Hoe kon dat nu weer. Mijn dochter had een plan, zij wilde namelijk zijn WhatsApp op haar laptop openen.

Huilend op de bank

De volgende ochtend, toen Frank thuiskwam van zijn nachtdienst, pakte onze dochter zijn telefoon van zijn nachtkastje en zette zijn WhatsApp op haar laptop. Daardoor konden we alle gesprekken lezen. Direct zagen we een gesprek met ene Gabriella. Ik zat huilend op de bank de berichten te lezen. In de berichten had ze het soms over dingen van twee jaar geleden. Ik kon het niet geloven. De maand daarvoor hadden we ons twintig jarig huwelijk nog groot gevierd en nu flikt hij me zoiets? Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kinderen was het een grote nachtmerrie. Toen mijn zoon terugkwam van voetbal, konden we niet anders dan zeggen wat er aan de hand was. Hij was woest. Hij pakte twee koffers uit de garage voor de spullen van zijn vader.

Vertrokken naar nieuwe liefde

Frank werd wakker van het geschreeuw van mijn zoon en kwam beneden. We vertelden dat we van hem en Gabriella wisten. Hij leek te schrikken, maar zei ook dat hij het niet tegen kon houden. Inmiddels woont hij al een jaar bij Gabriella. De kinderen willen geen contact meer met hem, maar toch staat hij zo nu en dan nog voor de deur, te smeken of ze met hem willen praten. Hij heeft er zelf voor gezorgd dat ze zo tegen hem doen. Ik kan het inmiddels, met de hulp van een psycholoog, steeds meer een plekje geven, maar toch kan ik er nog steeds niet bij, wat er allemaal is gebeurd.”

Lorianne (62): ‘Mijn zoon (16) kwam tijdens een epileptische aanval verkeerd terecht en overleed’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.