Het blijft mooi! Dit zijn 6 superleuke zwemplekken in Nederland. Plons!

Dit weekend blijft het mooi weer. Wat denk je van lekker zwemmen met de kinderen? Zandvoort en Scheveningen zijn altijd goed, maar misschien hebben jullie wel zin in iets anders. Hieronder vind je 6 superleuke zwemplekken, verspreid over heel Nederland.

Voor weinig geld en super leuke zomervakantie? Met deze tips gaat dat lukken!

Honswijkerplas

Bij Tull en ‘t Waal vlakbij Utrecht. Heerlijk rustig zwemmen met zowel gras als een zandstrand. Je zwemt in de uiterwaarden van de Lek. Er staan een speeltuin en snackwagen. Een nog niet zo lang geleden geopende plek die al heel populair begint te worden.

Dot Groningen

Een stadsstrand waar je ook kunt zwemmen, lekker eten aan de gastrobar, in de koepelfilmzaal duiken of leuke games doen. Voor de kinderen is lekker eten en zwemmen al helemaal super en als ouder kom je gewoon een keer terug als je oppas geregeld hebt om het eten nog eens lekker over te doen.

IJmuiden aan Zee

Een heerlijk breed en mooi strand, een van de mooiste zelfs van Nederland. Verder zijn er trampolines, strandtenten en een boulevard. IJmuiden heeft de ruimte, zodat je niet zo snel een -pfff, wat is het vol op het strand- gevoel hebt. Wat wil jij en je kinderen nog meer?

6x de leukste stranden van Nederland voor een dagje uit

Poel’s up in Amstelveen

Een zwembad aan de poel, hoe gaaf is dat? Jullie hebben uitzicht over de poel en het Amsterdamse Bos. Je kunt er bovendien suppen én je kinderfeestje organiseren!

Cadzand in Zeeland

Een elk kilometer lang strand, het meest zuidelijke van Nederland. Je kunt hier vandaan zo naar België lopen. Hier is het niet zo druk en zijn jij en je kinderen verzekerd van een heerlijk dagje zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, poedelen en uitwaaiplezier! En dan helemaal rozig thuiskomen met overal zand. (Klik op de link om alvast in de stemming te komen).

Wylerbergmeer bij Nijmegen

Vlakbij Ubbergen en Nijmegen ligt verscholen tussen de bossen het Wylerbergmeer. Op de achtergrond de stuwwal waarop Nijmegen en Berg en Dal liggen. Het water is schoon, er zijn speeltoestellen en je kunt helemaal om het meer heen lopen of naar het eilandje zwemmen midden in het meer.

Tips voor een veilige dag op het strand met kinderen

 

Reageer op artikel:
Het blijft mooi! Dit zijn 6 superleuke zwemplekken in Nederland. Plons!
Sluiten