Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 10 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Utrecht

De zomervakantie is nog volop aan de gang en daarmee ook de tijd dat we onze kinderen moeten vermaken. Na alle regen van de afgelopen tijd schijnt eindelijk weer de zon, maar je weet natuurlijk nooit voor hoelang. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin in Utrecht.

Dat thuiszitten ben je onderhand wel zat, toch?

Alleen maar regen

Als jij de laatste weken in Nederland was, dan hoeven we je vast niet te vertellen dat het allesbehalve zonnig weer was. Misschien had je allerlei leuke plannen voor de zomervakantie, die helaas niet door konden gaan of nu verschoven zijn. Het is logisch dat je dan baalt, wat zo had je de zomervakantie niet voor je gezien.

Gelukkig is het weer sinds een paar dagen weer wat opgeknapt en heeft de zon zich weer laten zien. Het is dus nog niet te laat om leuke dingen te doen met je kids. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnen- als buitenactiviteiten. We beginnen deze week met de provincie Utrecht.

De leukste binnenactiviteiten in Utrecht

Met deze binnenactiviteiten in Utrecht vermaken je kinderen zich prima.

1. Het Spoorwegmuseum

Vinden jouw kinderen het fantastisch om met de trein te gaan? Dan is het Spoorwegmuseum in Utrecht sowieso een succes. Met treinen in allerlei soorten en maten kijken je kinderen hun ogen uit. Je ziet daar een theater, een echt station, verschillende tentoonstellingen en spannende attracties.

2. Het Kikkerfort

Als je kinderen echte waterratten zijn, dan is het Kikkerfort in Breukelen een goede tip. Dit grote zwembad heeft onder andere een wildwaterstroom met een waterval en draaikolk, een glijbaan van 52 meter lang met speciale effecten, een kleuterbad met waterpaddestoel en een peuterbad met mini glijbaan.

3. The VR Room

The VR Room in Utrecht is geschikt voor de iets oudere kinderen en je maakt ze er zeker blij mee als ze van gamen houden. Zo ervaart je kind hoe het is om in een echte VR videogame te zitten. Je kijkt maar liefst 360 graden om jezelf heen en je kan gewoon vrij rond bewegen.

4. Nijntje Museum

Het Nijntje Museum in Utrecht is uiteraard alleen leuk voor de echte kleintjes, maar voor hun is het een echte beleving. Kinderen kunnen zelf op onderzoek uitgaan en tijdens die ontdekkingstocht ruiken, doen en zien de kinderen van alles.

5. DOMunder

Houden jouw kinderen van een uitdaging en een beetje spanning? Dan is het DOMunder in Utrecht een leuk uitje voor jullie. Je gaat op ontdekkingstocht en leert alles over de geschiedenis van het Domplein en Utrecht. Door de archeologische schatten en spannende verhalen is het een echt avontuur.

De leukste buitenactiviteiten in Utrecht

Met deze buitenactiviteiten in de provincie Utrecht zijn je kids wel weer een tijdje zoet.

1. Dierenpark Amersfoort

Je hebt voor dit uitje wel een dagje mooi weer nodig, maar dat komt vast goed na alle regen van de afgelopen tijd. Ga gezellig met het hele gezin eropuit, bewonder alle dieren in het park en neem wat lekkers mee of koop wat lekkers daar om de dag mee af te sluiten.

2. De Boerinn

Bij boerderij de Boerinn in Kamerik kun je gerust een tijdje vertoeven met je kinderen. Er zijn meerdere activiteiten die je daar kunt doen, denk aan steppen, klompengolf, een escape room of kanovaren. De kleinere kinderen kunnen zich ook vermaken op de boerderij of de speeltuin.

3. Geertjes Hoeve

Als je kinderen het leuk vinden om geitjes te voeren, moet je een keer met ze naar de Geertjes Hoeve  in Haarzuilens. Bij deze geitenboerderij kunnen kinderen de geiten voeren en een flesje geven, daarnaast kunnen ze zich vermaken met alle trapauto’s en fietsen die er staan en kunnen ze zelfs pony rijden.

4. De Bosspeeltuin

Als jij het speeltuintje om de hoek nu wel hebt gezien, is de Bosspeeltuin in Utrecht een echte aanrader. Deze speeltuin staat vol met leuke speeltoestellen en kinderen kunnen met elkaar spelen. Ook ouders vermaken zich prima, door de mooie omgeving rondom de speeltuin.

5. Down Under

Als het echt mooi weer wordt en je de verkoeling op wilt zoeken, ga dan naar Down Under in Nieuwegein. Bij dit recreatiegebied kun je allerlei watersporten doen, zoals waterskiën en wakeboarden. Zijn je kinderen te jong hiervoor? Geen zorgen, je kunt er ook heerlijk relaxen.

Slecht weer? Deze 10 spelletjes zijn leuk om binnen te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.