Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 25 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

5x leuke boeken voor meisjes om in de zomervakantie te lezen 

Er staat weer een lange zomervakantie voor de deur! Als je dochter schoolvakantie heeft, dan is het goed om in deze periode te blijven lezen. Niet alleen in de tuin, op het strand of in het vliegtuig, maar ook als ze even niets te doen heeft. Welke boeken zijn op dit moment leuk voor meisjes om te lezen? Hieronder staan vijf suggesties voor je klaar.

Wie zegt dat lezen niet leuk is? Of je dochter nu een echte boekenwurm is of niet, de boeken hieronder zullen zeker in de smaak vallen. De boeken zijn leuk voor meisjes in de leeftijden van 8 tot 12 jaar.

Leuke boeken voor meisjes

Superjuffie 10 – Superjuffie in de storm

De school waar juf Josje werkt, bestaat maar liefst 125 jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Meester Snor heeft aan juf Josje moeten beloven, dat hij geen gedoe met dieren veroorzaakt voor én op het feest. De avond voor het grote feest is het noodweer en door het noodweer stort een groot deel van het dierenasiel in. De dieren kunnen geen kant meer op. Dat kan maar één ding betekenen: Superjuffie komt in actie!

Droompaarden – Mijn mooiste droompaarden

Dit boek is echt iets voor paardenmeisjes! Het gaat over Emma. Emma kan geen genoeg krijgen van paarden. Ze heeft een heel speciaal paardenbeeldje. Het is zo speciaal dat wanneer ze naar het beeldje kijkt, ze ermee naar een andere wereld kan reizen. Namelijk naar de wereld van het paard! Droompaarden bestaat uit drie titels: Echte paardenliefde, Vertrouwen in je paard en Een schat van een pony. Hierdoor kan je dochter lekker doorlezen.

Tuf 1 – Tuf, het stoerste meisje van de oertijd

Omdat Tuf haar knuffelkonijn kwijt is, begint ze samen met haar vriend Isidoor de bonte gaapkat aan een spannende zoektocht door de groene vallei. En daar maken ze nogal wat mee. Zo trotseren ze slijmerige girafslakken, giftige neushoornkevers en boze siddercavia’s. De grote vraag is natuurlijk wie van deze dieren haar konijn heeft gestolen. Ga mee op een spannend en grappig avontuur met het stoerste meisje uit de oertijd!

Regenboog Rea 2 – Het oog van de storm

Rea Grauw, ook wel Regenboog Rea genoemd, beschikt over magische weerkrachten. Toch moet ze nog een beetje oefenen om alles volledig te beheersen. Wanneer de wolkenwezens één voor één verdwijnen, besluit ze samen met haar vrienden het mysterie op te lossen. Rea weet zeker dat er donkere magie in het spel is. Zal ze ervoor kunnen zorgen dat de magie van de wolken blijft bestaan? Of zal de aarde vernietigd worden door een grote storm?

Het extreem gênante leven van Lottie

Lottie gaat helemaal alleen naar de eerste klas. Haar beste vriendin is verhuisd. Lottie kijkt er tegen op, maar verzint dan een plan. Ze gaat zichzelf opnieuw uitvinden, zodat ze enorm populair gaat worden. Ze heeft ook een plan B verzonnen, als ze niet de populairste kan worden. Lukt het niet, dan wil ze in ieder geval één vriendin vinden. In haar dagboek neemt Lottie je mee op reis naar de middelbare school. Het boek zit vol herkenbare en ongemakkelijke situaties voor meiden.

Gelukkig opvoeden met Hygge: zó doen de Denen dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.