Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

4x leuke en onverwachte sporten voor je kind

Sport en bewegen is gezond en dus willen we graag dat onze kinderen het regelmatig doen. Sporten is dan ook in veel gezinnen een wekelijkse bezigheid. Maar welke leuke sport kies je nu voor je kind?

Sport en bewegen

Wanneer kinderen naar de basisschool gaan beginnen ouders (en kinderen) vaak na te denken over het beoefenen van een sport. Sommigen starten eerst alleen met zwemles, anderen willen daarnaast graag nog wat anders doen. Voetbal, ballet, judo en hockey zijn vaak geliefde sporten, die je regelmatig op het schoolplein voorbij hoort komen. Maar er zijn meer leuke sporten voor kinderen waar je misschien in eerste instantie niet zo snel aan zou denken. Daarom hierbij een lijstje met leuke sporten ter inspiratie.

1. Hip hop

Qua danssporten kennen we natuurlijk ballet, tapdans, street dance en breakdance.
Maar ook hip hop is erg leuk! In veel steden bestaat dit tegenwoordig voor kinderen en het is echt een sport voor stoere jongens en meiden. Lekker bezig zijn op muziek, gave dansmoves leren, die je ook nog eens op het schoolplein kunt showen. Wie wil dat nou niet?

2. Freerunning

Sporten in de buitenlucht, dat is natuurlijk win-win. Freerunning zie je dan ook steeds meer; kinderen die onder begeleiding rennen, springen, klimmen en balanceren. Gezellig, stoer en goed voor je conditie. Voor de koudere maanden wordt er vaak uitgeweken naar gymzalen. Enige nadeel, je kunt waarschijnlijk niet meer buiten lopen zonder dat je kind over hekjes springt.

3. Kinderyoga

Hoewel yoga al zo’n vijfduizend jaar bestaat, groeit de populariteit de laatste jaren enorm. Yoga is daarmee steeds meer mainstream geworden en ook kinderyoga komt steeds meer voor. De kids kunnen vaak al vanaf 3,5 jaar starten en leren dan op een speelse manier de yogahoudingen. Hierbij wordt dan ook gewerkt met thema’s, muziek en verhalen. De oefeningen bevorderen de souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Kinderyoga zou dan ook een positief effect hebben op kinderen die snel van slag of nerveus zijn. Maar ook op kids die moeite hebben met concentreren of slapen, vaak last van verkoudheid hebben of snel vermoeid zijn. Kortom de moeite van het proberen waard!

4. Schaatsen

Als het een paar dagen vriest halen we meteen hoopvol onze schaatsen van zolder en duimen we massaal voor een elfstedentocht. In die tijd lijkt het volksport nummer één en op de olympische winterspelen gaan we alleen maar voor goud. Toch zou je er misschien niet snel aan denken om schaatsen te kiezen als sport voor je kind. Zonde, want het is een onwijs leuke sport. Bovendien is er heel veel variatie mogelijk. Je hebt natuurlijk het lange baan schaatsen, maar ook kunstschaatsen, ijshockey en shorttracken behoren tot de mogelijkheden.

Lees ook: Je kind laten sporten? Geef zélf het goede voorbeeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.