Kiki Meijer
Kiki Meijer Eropuit 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste musicals voor jou en je kind die je nu kunt bekijken

Houdt jouw kind van acteren en zingen? Dan is een musical bezoeken samen met het hele gezin de perfecte dagbesteding. Van Pippi Langkous tot Alladin, de keuze is reuze.

De vakantie is alweer (bijna) begonnen en daarom delen wij met jou een aantal leuke musicaltips. Een dag naar het theater klinkt als muziek in de oren voor de meeste kinderen.

Leuke musical tips

De leukste musicals in Nederland op dit moment voor jouw kind. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

1. Assepoester de musical

Voor de liefhebbers van prinsessen is deze musical een droom die uitkomt. Het sprookje waarbij iedereen toch hoopt dat het muiltje past. Het Disneyverhaal Assepoester is wereldberoemd en ook in het theater is het nu te zien.

De musical Assepoester is in 2022 zelfs bekroond als beste familiemusical en speelt nog de rest van het jaar in verschillende theaters in het land. Neem alle prinsjes en prinsesjes dus gezellig mee voor een sprookjesachtige middag!

2. Charlie and the chocolate factory de musical

Hmm.. het verlangen naar chocola tijdens deze voorstelling is niet tegen te houden. In deze musical komt het boek van Roald Dahl tot leven. Als jouw kind de film al heeft gezien, zijn de personages herkenbaar en komt de chocoladefabriek tot leven.

De musical is deze krokusvakantie nog te zien, dus wees er snel bij als je nog een ticket wil bemachtigen.

3. Misfit de musical

Na een verschijning op het grote doek en een succesvolle Netflix-serie, schittert Misfit de musical nu ook in de Nederlandse theaters. Van een perfect en goed geregeld leventje in Amerika, naar het koude Nederland.

De hoofdpersoon Julia moet er maar aan wennen en valt een beetje buiten de boot in ons kikkerlandje. Wie van een beetje high-school drama houdt, is bij deze voorstelling op de juiste plek. De musical is te zien in verschillende theaters in Nederland.

4. Pippi’s Powerrr

Maatschappelijke thema’s op de juiste manier aan te kaarten is best lastig. In de musical Pippi’s Powerrr wordt er op een brutale, maar ook grappige manier mee gespeeld. De familie- en jeugd musical richt zich op de erkenning naar jezelf.

Villa Kakelbont is even uit het zicht verdwenen. Een rommelige toneelvloer is hiervoor in de plaats gekomen. Pippi’s Powerrr speelt op zaterdag 18 maart in het AINSI Theater.

5. Robin Hood de musical

Voor de stoere avonturiers is deze musical een gouden tip. Robin Hood is voor jong en oud. De musical is een nieuw jasje gestoken en het thema gelijkheid staat er centraal.

Robin Hood strijdt voor de ongelijkheid tussen de armen en de rijken. Met zijn pijl en boog laat hij zijn stem horen, want iedereen is gelijk. Deze sensationele en spannende musical wil je kind niet missen!

Krokusvakantie 2023: dit zijn de 5 leuke uitjes voor jouw kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.