Famme.nl
Famme.nl Vrije Tijd 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Na het succes van de Luizenmoeder, volgt komische serie over voetbalouders

Spelen jouw kinderen voetbal? Of misschien je partner? Dan weet je vast wel hoe het er langs de lijn aan toe kan gaan. In de nieuwe serie Voetbalouders, komen deze herkenbare momenten op een komische wijze terug.

Je kunt tegenwoordig bijna niet meer om haar heen: Ilse Warringa. De hilarische ster uit de Luizenmoeder. Na het grote succes van zowel de serie als de film, komt Ilse Warringa met een nieuwe komische dramaserie. Ze schrijft de scripts zelf en ze gaat de serie ook nog eens zelf regisseren. Naar aanleiding van Ilse’s columns, heeft producent Maarten van Dijk van Hollands Licht contact met haar gezocht. De serie wordt dus samen met producent Hollands Licht ontwikkeld.

Voetbalouders

Voetbalouders zal ongetwijfeld een hilarische serie worden over “de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen”, laten de makers weten. Je zult tijdens de serie Lilian leren kennen, ze is een nieuwkomer op de voetbalclub MJD’11, waar ze terecht is gekomen door haar zoon Levi. Je zult zien dat Lilian het moeilijk krijgt met de botte communicatie van de voorzitter, kantinejuf, trainer, coach en de andere voetbalouders.

Ilse Warringa staat zelf al vanaf kinds af aan langs de lijn. Dit deed ze eerst om haar vader en broer aan te moedigen, maar tegenwoordig is ze zelf ook voetbalmoeder van haar fanatieke kinderen. Ondanks dat haar kinderen haar een schreeuw- en juichverbod hebben gegeven, blijft ze genieten van alles op de voetbalvereniging. Ze houdt van de geur van de voetbalkantines en het geluid van voetbalnoppen op de tegels tot de pas gemaaide grasvelden. Ilse ziet het voetbalveld als een plek “waar alle uithoeken van de Nederlandse samenleving zo innig samenkomen”.

Wanneer de serie op televisie te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Op de redactie van J/M Ouders, wachten we in ieder geval vol smart op de eerste aflevering.

12 soorten moeders die je tegenkomt langs de zijlijn bij de sport van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.