Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 26 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Astrid (39): ‘Mijn man is onverzorgd en ik schaam me ervoor’

Hoeveel jaar je ook samen bent, het is fijn als je nog je best doet om er leuk uit te zien. “Iedere ochtend trek ik leuke kleding aan en sta ik voor de spiegel om een beetje make-up op te doen en mijn haar te kammen. Niet meer dan normaal vind ik. Helaas denkt mijn onverzorgde man daar anders over”, vertelt Astrid aan onze collega’s van Famme.

“Toen ik Gregory negentien jaar geleden leerde kennen was hij de hunk van de universiteit. Als hij door de collegezaal of de bibliotheek liep, begonnen alle meiden tegen elkaar te fluisteren. Met zijn licht gebruinde huid en halflange haar viel hij op een positieve manier op. Ik was verrast en gevleid wanneer hij mij mee vroeg om op date te gaan.

Lot uit de loterij

Na de eerste date volgden er nog een aantal voordat we naar elkaar uitsproken dat we elkaar zagen zitten. Niet snel daarna kregen we officieel een relatie. We deelden alles met elkaar en hielpen elkaar in goede en in slechte tijden. Toen we tien jaar geleden een kindje kregen, bleek hij niet alleen een goede partner, maar ook een leuke vader te zijn. Hij was een lot uit de loterij.

Onverzorgde man

De laatste paar jaar valt het mij steeds meer op dat Gregory zichzelf niet zo goed meer verzorgd. Vroeger stond hij iedere ochtend onder de douche, deed crème op zijn gezicht, gel in zijn haar en spoot hij deodorant en parfum op. Tegenwoordig rolt hij zijn bed uit en springt hij zo zijn kleding in. Soms poetst hij zijn tanden nog even snel voordat hij in de auto stapt om naar werk te gaan, maar meestal is dat niet eens het geval. Van zijn sportieve lijf is ook niets meer over. Nadat hij vijf jaar geleden gestopt is met voetballen is hij erg stevig geworden. Natuurlijk vind ik die extra kilo’s niet erg, want ik hou van hem. Toch is er maar weinig over van de Gregory van vroeger.

Irritatie

Ik ben al een aantal keer het gesprek met hem aangegaan. Zo heb ik hem gevraagd hoe het toch kon dat hij niet meer goed voor zichzelf zorgt. Niet alleen wordt hij steeds zwaarder, ook zijn tanden worden bruiner en heeft hij onverzorgde nagels. Hij vindt het wel meevallen en zegt dat ik niet moet zeuren. Volgens hem hoort het allemaal bij het ouder worden. Dat irriteert mij enorm. Hij is pas veertig, niet tachtig.

Schamen

Ongeveer een maand geleden kwamen we onze oude buren tegen. Ik zag gewoon dat ze van Gregory schrokken. Ze vroegen een paar keer of het wel goed met hem ging. Ook bij vriendinnen van mij begint het op te vallen. Waren ze vroeger nog jaloers op mij dat ik zo’n mooie man had, nu zie ik ze iets anders denken. Ik merk dat ik mij steeds meer voor mijn onverzorgde man ga schamen. Ik ben erg verzorgd en ook onze zoon loopt er altijd netjes bij. Het is jammer dat Gregory daar niet meer aan mee wil doen. Maar douchen, tandenpoetsen en nagels knippen is toch niet te veel gevraagd? Ik hoop dat hij dat weer gaat inzien en dat het niet nog erger gaat worden.”

Een relatie met een narcist: ‘Lieve vriendin, je hoeft je niet te schamen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.