Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Social media 14 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze 6 apps wordt het leven als ouder een stuk makkelijker!

Met deze apps wordt het ouderschap een stuk gemakkelijker. Zo mis je nooit meer ingrediënten voor het avondeten en wordt het plannen van alle activiteiten ook een eitje. Deze 6 apps zou iedere ouder moeten hebben!

1. Familieplanning met Cozi

Binnen het gezin heeft iedereen zijn eigen drukke leventje. De kinderen moeten naar school en hebben als ze ouder worden verschillende roosters. Maar ook zelf moet je werken, boodschappen doen en de was moet nog gedaan worden. Cozi is een app die kan helpen om de drukke familieplanning samen te brengen. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan. Verjaardagen, afspraken bij de dokter en alle andere plannen komen bij elkaar in deze overzichtelijke app.

2. Voorlezen op afstand met Rootz

Wonen opa en oma niet om de hoek? Of ben je zelf veel van huis zijn? AppIT ontwikkelde een voorlees-app die de aandacht van kinderen vasthoudt. In tegenstelling tot Skype is in deze app zowel het (prenten)boek als de persoon aan de andere kant te zien. Rootz is dus ontzettend leuk voor ouders die op afstand toch een verhaaltje willen voorlezen voor het slapengaan.

https://www.jmouders.nl/de-voordelen-van-buitenspelen/

3. Oppas vinden met Bsit

Wil je weleens een avondje uit, maar heb je geen goede oppas? Als je ouders of het buurmeisje toevallig niet kunnen helpt Bsit je snel een betrouwbare oppas te vinden. Ouders in de buurt delen hun oppas, waar jij vervolgens een beroep op kunt doen. Via de app kun je ook makkelijk met ouders in de buurt chatten of bellen. Super handig!

4. Musthave, de EHBO-app

De EHBO-app is eigenlijk een musthave voor iedereen, niet alleen voor ouders. In deze app kun je namelijk vinden wat je in bepaalde situaties wel of juist niet moet doen. Naast instructies bij ongeveer alle kwaaltjes geeft de app ook een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Belangrijk gesprek: zo praat je met je kids over veilig internetgebruik

5. Efficiënt boodschappen doen met Anylist

Sta jij regelmatig thuis na het boodschappen doen en dat je één ingrediënt vergeten bent? Met Anylist is dit voorgoed voorbij. In deze boodschappenapp kun je je boodschappenlijstje klaarzetten. Maar leuker nog: als je een recept in de app uitzoekt, krijg je het boodschappenlijstje er gewoon bij. Zo zal je nooit meer zonder eieren staan bij het bakken van de pannenkoeken. Voorwaarde is wel dat je je virtuele boodschappenlijstje goed checkt in de supermarkt!

Laat je kind zich lekker vervelen deze zomer (da’s goed voor ze)

6. Fijn en veilig; Lollipop

Deze laatste tip is niet echt een app, maar wel ontzettend handig om te weten voor ouders. Met deze instellingen kunnen je kinderen een spelletje spelen op je telefoon of tablet, maar kunnen zij niet in je berichten of foto’s. In Android 5.0 heb je de mogelijkheid om één app vast te zetten op het beeldscherm. Zo werkt het: ga via ‘Instellingen’ naar ‘Beveiliging’. Ga naar ‘Geavanceerd’ en selecteer daar ‘Een scherm vastzetten’. Start de app die je vast wil zetten en druk daarna op de overzicht-knop, waarmee je alle openstaande apps kunt zien. Rechts onderin beeld zal nu een knopje verschijnen waarmee je de app vast kunt zetten. Door de overzicht-knop (vaak een vierkantje) en de back-toets (driehoekje) gelijktijdig indrukt zal de vergrendeling eraf gaan. Als je eerst een beveiligingscode op je telefoon zet zal deze ook moeten worden ingevuld.

5x super originele uitjes om in de natuur te doen met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.