Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Slecht weer? Naar het museum! 5x leuke musea voor kinderen

‘Kom, we gaan naar het museum!’ Zie je die bedrukte gezichten al voor je? Nergens voor nodig, want bij deze musea vervelen je kinderen zich deze vakantie geen seconde. En jij trouwens ook niet! Dit zijn vijf leuke musea voor kinderen.

5x leuke musea voor kinderen

Deze musea moet je zeker een keertje bezoeken!

Naturalis

Het redelijk recent vernieuwde Naturalis is een feestje om met je kinderen te bezoeken. En ook nog eens enorm leerzaam. Hier kun je verdwalen in de wondere wereld van natuur en dieren. Gegarandeerd goed voor een hele middag leerzaam plezier.

Maritiem Museum Rotterdam

Schip ahoy! In het Maritiem Museum Rotterdam kunnen kleine en grote matrozen terecht voor alles wat met de scheepvaart en de havens te maken heeft. Terwijl de kinderen druk op avontuur gaan met Professor Plons, bewonder je zelf de mooiste stukken uit de Maritieme geschiedenis in de Topstukken collectie.

Stap in je favoriete boek in het Kinderboekenmuseum

Zonder boeken opgroeien is niet leuk. Daarom zijn we zo blij met het Kinderboekenmuseum. Dat laat namelijk zien dat lezen echt superleuk en helemaal niet elitair is. En of je kleine koter nu 3 is of 13: er is voor elke leeftijdscategorie wat te beleven. Voor ouders is het ook leuk, ze maken kennis de hedendaagse literatuur, maar zien ook boeken uit hun eigen jeugd.

Tropenmuseum Amsterdam

Stoelriemen om en gaan! In het Tropenmuseum Amsterdam is van alles te beleven. Ga op reis door Suriname bijvoorbeeld en leer bij deze interactieve tentoonstelling alles over dit land en de cultuur. Ook is er momenteel een leuke tentoonstelling voor kinderen over feesten over de hele wereld.

Sonnenborgh – museum en sterrenwacht

Denk dat een bezoek aan de sterrenwacht te ingewikkeld is voor jonge kinderen? Bij Sonnenborgh – museum en sterrenwacht, in Utrecht, hebben ze nu een leuke route uitgestippeld (Voetzoekertjes) voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Kinderen volgen dan de voetsporen van een ruimtemannetje, dwars door het hele museum. Het ruimtemannetje heeft foto’s gemaakt bij de spannendste museumobjecten. Wie vindt ze allemaal?

Het museum is gericht op kinderen van 8 jaar en ouder, en hun ouders natuurlijk.

Herfstvakantie in zicht! Plan deze leuke momenten in voor samen met je kind!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.