Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Yvette heeft na scheiding betere band met ex: ‘We gaan zelfs met z’n vieren op vakantie’

Yvette en Jurgen trouwden toen ze nog maar 21 jaar waren. Hoe vaak ze het ook een nieuwe kans gaven, het ging niet meer. “Sinds we gescheiden zijn hebben we een veel betere band. We gaan zelfs met z’n vieren op vakantie.”

“Precies twintig jaar geleden kwam ik samen met Jurgen, mijn grote liefde van de middelbare school. We voelden allebei dat niemand tussen ons kon komen en we waren al vanaf ons zestiende samen. Het liefst dag en nacht. De ene week sliepen we bij mij thuis en de andere week sliepen we bij Jurgen thuis. Onze ouders vonden het gelukkig allemaal prima.

Trouwerij

We wisten dan ook snel dat we wilden trouwen. Op mijn twintigste verjaardag vroeg Jurgen mij ten huwelijk. Ik zei natuurlijk volmondig ja. Een jaar later trouwden we. We gaven een groot feest waar al onze familieleden en vrienden bij waren. Wat was het een leuke en mooie dag. Na het huwelijk vertrokken we voor twee weken naar Turkije, we hadden een heerlijke huwelijksreis. Zon, lekker eten, af en toe een uitstapje. We hadden veel lol.

Binnen twee jaar twee kinderen

Een jaar na ons huwelijk kwam het onderwerp kinderen voor het eerst serieus ter spraken. Ik wilde graag jong moeder worden en ook Jurgen wilde niet te oud zijn wanneer hij voor het eerst vader werd. Een halfjaar na dat serieuze gesprek gingen we het proberen. Binnen twee jaar hadden we twee kinderen op de wereld gezet. We waren voor de buitenwereld een dolgelukkig gezin, maar dat waren we in werkelijkheid niet.

Gezinsleven was niets voor hem

Het lukte Jurgen maar niet om rekening te houden met zijn gezinsleven. Hij wilde gaan en staan waar hij wilde. Een luier verschonen, een flesje geven of de kinderen van kinderdagverblijf halen? Alles kostte hem veel moeite. Hij deed het gewoon niet. Het enige wat hij wilde, was werken, uitgaan, drankjes doen en leuke dingen doen. Een gezinsleven hoorde daar niet bij.

Met veel pijn scheiden

Een aantal keren gooiden we de handdoek in de ring, maar we probeerden het na een paar dagen toch weer op te pakken. Hij zou beter zijn best doen. Telkens ging het een week goed en daarna deed hij toch weer niets meer voor ons gezin. Op het moment dat de kinderen drie en vier waren trok ik het niet meer. Ik vertelde Jurgen dat ik wilde scheiden. Het deed pijn, maar ik moest voor mezelf en de kinderen kiezen. Aan zo’n man en vader hadden we helemaal niets.

Betere band

Inmiddels zijn we zeven jaar uit elkaar en ik ben erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Een gezinsleven was gewoon niets voor Jurgen. Het klinkt gek, maar sinds we gescheiden zijn hebben we een veel betere band. We gaan zelfs ieder jaar een of twee keer met z’n vieren op vakantie. Niet alleen is dit fijn voor de kinderen, maar ook voor ons. In plaatsen van geliefden, zijn we goede vrienden geworden en dat is ook erg belangrijk. Verder komt hij iedere week wel een paar keer eten en gaat hij mee naar voetbal. Het is niet zoals we het voor ons hadden gezien, maar ik ben blij voor de kinderen dat het alsnog goed is gekomen, maar dan op een andere manier.”

Dilemma: ‘Tot wanneer zal ik Sinterklaas blijven vieren met mijn kinderen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.