Valery de Voijs
Valery de Voijs Social media 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog makkelijker bingen: Netflix verandert het uiterlijk van de Kids profielen

Netflix heeft het één en ander aangepast. Het populaire platform telde afgelopen januari al ruim 200 miljoen abonnees wereldwijd. Niet alleen volwassenen genieten van alle nieuwe films en series: ook voor kinderen is er voor ieder wat wils. En net voor deze doelgroep heeft Netflix wat veranderd: het uiterlijk van de ‘kids’ profielen is namelijk niet meer hetzelfde.

https://www.jmouders.nl/netflix-ouders-controle/

Netflix veranderd kids profielen

Niet gevreesd, jouw kind zal nog steeds naar zijn/haar favoriete films en series kunnen kijken. De veranderingen zitten hem namelijk niet in de inhoud van de aangeboden series, maar in het visuele aspect. Tot vandaag zien de profielen er hetzelfde uit als die van volwassen: horizontale rijen geven bepaalde suggesties weer. Zo zijn rijen genaamd ‘trending’, ‘verder kijken’ en ‘opnieuw bekijken’ ter beschikking. Dit zal voor de ‘kids’ profielen gaan veranderen.

Makkelijker herkenbaar

Het ‘kids’ profiel zal er dus iets anders gaan uitzien. Nog steeds zullen horizontale rijen te zien zijn, maar je kind zal de serie ten minste één keer gezien moeten hebben voor het bij ‘aanbevolen’ series te zien zal zijn. Wanneer er dan naar een serie genavigeerd wordt, zal deze meteen in het hele scherm te zien zijn. Dit maakt het voor kids dus nog gemakkelijk om de serie te herkennen.

Dit zijn de perfecte series om te bingewatchen met je tiener

Populaire karakters

Visueel gaat er ook wat veranderen. Boven de horizontale rij met series en films zullen de populaire karakters groot uit de serie worden weergegeven. Vooral jonge kinderen zullen de titel ‘Paw Patrol’ niet herkennen, maar zullen meteen navigeren naar Chase, die met zijn hondenkoppie groot afgebeeld zal zijn boven de naam van de serie.

Reden voor verandering

Dit maakt het voor jouw kind nog gemakkelijker om door het menu te scrollen. Vooral tijdens Corona, wanneer meer ouders zijn gaan thuiswerken, wordt Netflix soms als vervangende babysitter beschouwd. Dan is het maar wat handig dat kinderen hier zelf mee aan de gang kunnen gaan.

Wanneer?

Netflix zal eerst beginnen met het testen van de veranderingen op telefoons en tablets, en zal in de loop van de aankomende maanden ook op Televisie te zien zijn

Wat is TikTok? Alles wat je moet weten over deze rage onder kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tech Crunch

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.