Famme.nl
Famme.nl Vrije Tijd 27 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Netflixen maar! Dit zijn de leukste films voor tieners op dit moment

We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de koude winter en donkere dagen nog lang niet voorbij zijn. Het goede nieuws daarentegen is dat Netflix bestaat. Om jou wat zoekwerk te besparen hebben we de leukste films voor tieners op een rijtje gezet.

Pak die popcorn er maar vast bij, en streamen maar!

Netflix films voor tieners

Nouja ‘tieners’. Wij kunnen stiekem ook nog best genieten van Emily in Paris of Gossip Girl.

The Half Of It

De perfecte film om lekker bij weg te kruipen onder een dekentje en lekkere snacks. In The Half Of It zien we hoe de pientere Ellie Chun (gespeeld door Leah Lewis) gebruik maakt van haar intelligentie en tegen een leuk prijsje essays schrijft voor haar medestudenten. Dat gaat altijd goed. Tot ze wordt benaderd door een wel heel knappe klasgenoot. Hij vraagt aan Ellie of ze hem kan helpen om een brief te schrijven voor zijn crush…

Wellicht een tikkie voorspelbaar, maar daarom niet minder leuk. Vooral het script en de cinematography zijn om door een ringetje te halen. Je zult quotes als “Not every love story is a romance” en “Gravity Is Matter’s Response To Loneliness.” dan ook aan de lopende band voorbij zien komen.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en duur 1 uur en 45 minuten.

Moxie!

Eindelijk! Een tienerfilm waarbij relevante thema’s als seksisme en pestgedrag op school centraal staan. Wanneer de verlegen Emma Cunningham (Josephine Langford) ziet dat een nieuwe leerling wordt lastig gevallen door de populairste jongen van de school krijgt ze van iedereen het advies om dit gedrag te negeren. Daar is Emma het echter niet mee eens en ze start een feministische revolutie. De tienerfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jennifer Mathieu.

Recensent van De Volkskrant beoordeelde de film met drie uit vijf sterren: “Leuk hoe je door Moxie met een andere blik naar highschoolfilms kunt gaan kijken“.  De film is nu te zien op Netflix, is geschikt voor tieners vanaf 16 jaar en duurt 1 uur en 51 minuten.

Tall Girl

Het was waarschijnlijk even zoeken naar de juiste actrice voor deze rol. De Amerikaanse actrice Ava Michelle  is namelijk maar liefst 187 cm lang. In Tall Girl vertelt ze het verhaal van Jodi Kreyman, een rol die haar op het lijf geschreven is. Als tiener zit je er namelijk niet op te wachten om drie hoofden langer te zijn dan je medestudenten. Commentaar als “how’s the weather up there?” is niet nieuws voor haar. De film is populair onder tieners, en krijgt een vervolg. Ook Tall Girl 2 is nu op Netflix beschikbaar. De tienerfilm is geschikt voor kids vanaf  7 jaar en duurt 1 uur en 41 minuten.

Lady Bird

Ow.My.God. Wij waren al fan van Saoirse Ronan (je weet wel, het meisje van The Lovely Bones) maar na het zien van Lady Bird kunnen wij écht niet meer om het acteertalent van de 28-jarige actrice heen. In Lady Bird speelt Ronan een artistiek meisje op een katholieke school. Ze moet op zoek gaan naar een universiteit en loopt daarbij zichzelf soms behoorlijk in de weg. Haar relatie met haar moeder staat centraal, maar ook haar eerste vriendje komt in beeld. Al die veranderingen kunnen nog eens gaan botsen met haar grote toekomstplannen.

De film is geregisseerd door Greta Gerwig die tijdens The New York Film Festival laat weten dat het verhaal niet helemaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar ze heeft zich laten inspireren door haar eigen ervaringen toen ze opgroeide. De meest waardevolle les die we uit de film kunnen leren? “Appreciating where we come from” aldus Gerwig.

The coming of rage-film is geschikt voor de oudere tieners, en duurt 1 uur en 34 minuten.

Confession of an Invisible Girl

Vooral leuk als je tieners een lesje Portugees willen meepakken. Deze Braziliaanse film voor tieners is uiteraard beschikbaar met Nederlandse ondertiteling en vanaf 2021 te zien op Netflix. In Confession of an Invisible Girl zien we hoe de onhandige Tetê (Luca Piccon) naar een nieuwe school gaat. Ze doet er alles aan om erbij te horen, maar het lijkt allemaal niet zo vlotjes te gaan. De film is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en duurt 1 uur en 32 minuten.

Naast deze toppertjes hebben wij meteen even de best beoordeelde familiefilms van het afgelopen jaar op een rijtje gezet. Zo komen wij de winter wel door!

Dit artikel werd eerder geschreven door onze collega op Famme.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.