Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 5 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste sporten van de Olympische Winterspelen die je kind ook kan doen

Het is zo ver: de Olympische Winterspelen zijn begonnen dus de komende tijd draait het vooral om wintersporten en medailles (hopen we). Na enige uitstel, ze zouden eigenlijk in 2021 plaatsvinden, maar corona gooide roet in het eten. Nu starten ze wel, van 4 tot en met 20 februari 2022 geniet je van de Olympische Winterspelen van Beijing 2022.

Om ook je kinderen enthousiast te maken, kan je ze natuurlijk mee laten kijken tijdens de wedstrijden. Nog leuker is het om ze verschillende wintersporten te laten proberen, wie weet schuilt er ook wel een Olympisch sporter in jouw kind!

Wintersporten van de Olympische Winterspelen die je kind ook kan doen

Is jouw kind de nieuwe Kjeld Nuis of Lindsay van Zundert?

Schaatsen is topsport

Zet je kind op een paar ijzers en kijk of er een shorttrack schaatser of langebaan schaatser in hem of haar schuilt! Schaatsen is een sport die velen leuk vinden, al is het maar om lekker rondjes te kunnen glijden over het ijs. Voorlopig nog niet op natuurijs, maar er zijn gelukkig genoeg schaatsbanen te vinden in Nederland.

Kunstschaatsen op muziek

Dansen op het ijs, met schaatsen aan je voeten: dat is kunstrijden of kunstschaatsen. Hoe jonger je kind is en hoe vaker hij op het ijs staat, hoe goed hij kan worden in kunstrijden! Het is een combi van schaatsen, ballet en dansen en kunstrijden wordt uitgevoerd op muziek. 

IJshockey tijdens de Olympische Spelen

Al vanaf een jaar of drie kan je kind op ijshockey, natuurlijk beginnen ze dan eerst met leren schaatsen en leren grip te krijgen op het ijs. Naarmate je kind ouder wordt, leert hij ijshockeyoefeningen en daarna de techniek van deze teamsport. Zie jij jouw kind al gaan tijdens de Olympische Spelen?

Curling: een teamsport

Het is een van oorsprong Schotse sport, maar hier in Nederland niet echt bekend: curling. Het is een teamsport die plaatsvindt op het ijs: je gooit een zware ronde steen het ijs op en vervolgens wordt de steen over het ijs geschoven door middel van vegen met een soort bezem zonder haren. Uiteindelijk wint het team dat de meeste stenen het dichtst bij de dolly (het middelpunt) heeft liggen.

Skiën en snowboarden in de sneeuw

Op de lange latten door de sneeuw, welk kind wordt daar niet blij van? Alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën, snowboarden en schansspringen zijn allemaal Olympische spelen wintersporten die kinderen ook kunnen uitoefenen. Helaas niet in de echte sneeuw (tenminste, niet in ons land), maar wel op een van de vele skibanen in Nederland.

Schuilt er geen Olympisch sporter in jouw kind en zie je snowboarden of kunstschaatsen niet zo zitten? Dan zijn er natuurlijk genoeg andere opties om te doen, samen met je kinderen. Verzin zelf de leukste wintersporten zoals sneeuwballen gooien, wie maakt de hoogste sneeuwpop en wie glijdt het snelst van de berg af op de slee. Moet het natuurlijk nog wel even gaan sneeuwen dit seizoen…

Schaatsen met kinderen: alles wat je wil weten over schaatsen in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.