Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 6 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Op wintersport met gezin? Deze items mogen niet ontbreken in de ski uitrusting van je kind

Het is winter en dat betekent voor veel Nederlanders: wintersport! Ook gezinnen zoeken graag de sneeuw op, het blijft een echte ervaring. Ben jij nog op zoek naar een goede ski uitrusting voor je kind? Zoek dan niet verder!

Wij vertellen je precies wat je nodig hebt.

Op wintersport

Wintersport is een fijn moment om er even lekker op uit te gaan met het gezin. Een mooie omgeving, lekker eten, gezelligheid en natuurlijk losgaan op de skies. Of jullie nu al voor de tiende keer gaan of voor de eerste keer met jullie kind, een gezellige tijd wordt het waarschijnlijk sowieso. Zolang je natuurlijk alles bij je hebt wat je nodig hebt.

Dat het koud is op wintersport hoeven we je niet te vertellen. Ook al kan er heerlijk een zonnetje schijnen, als die zon er niet is, is het belangrijk dat jullie je goed kleden op het weer en het skiën. Toch is het soms moeilijk om je goed te kleden, zeker voor een kind die niet goed aangeeft of hij het koud heeft. Wat altijd een goede oplossing is, is het werken met laagjes. Wij zullen je hierbij helpen.

Items voor de ski uitrusting van je kind

Met de volgende items is de ski uitrusting van je kind compleet.

1. Thermokleding

Het is belangrijk dat je kind warm blijft. Dat doe je door hem of haar thermokleding onder zijn skipak aan te trekken. Dat kan thermo ondergoed zijn of een thermolegging en shirt, wat jullie het prettigst vinden. Neem bijvoorbeeld deze thermolegging van Heat Keeper, dan blijft je kind sowieso warm.

thermolegging
Bron: Bol.com

2. Fleecevest

Over de thermokleding doe je vaak een fleecelaag, zoals een fleecevest. Een fleecevest zorgt ervoor dat je warm blijft, omdat het isolerend is en daarnaast is het vaak ook waterafstotend en sneldrogend. Dit fleecevest van Brunotti is een mooi voorbeeld hiervan.

fleecevest
Bron: Bol.com

3. Skipak

Over de thermolegging komt vaak de skibroek en over het fleecevest komt de ski jas. Zo heeft je kind alle laagjes over elkaar heen en krijgt hij het sowieso niet te koud. Het beste is natuurlijk een waterafstotend skipak. Neem bijvoorbeeld deze skibroek van Dare 2b en de ski jas van de Decathlon.

skibroek
Bron: Bol.com
ski jas
Bron: Decathlon

4. Skibril

Om de outfit af te maken, heeft je kind nog een skibril nodig. De bril beschermt je kind tegen de zon en de felheid van de sneeuw en het zorgt ervoor dat er geen sneeuw in zij of haar ogen komt. Met deze zwarte ski goggle is de ski-outfit van je kind compleet.

skibril
Bron: Bol.com

5. Ski’s

Nu je kind zijn ski-outfit compleet heeft, is het enige wat hij of zij nog nodig heeft de ski’s. Neem bijvoorbeeld deze ski’s van Salomon. Nu alleen nog skischoenen erbij die je erin kan klikken, en je kind is helemaal klaar om van de piste af te skiën.

ski's
Bron: De Wit Schijndel

Deze sporten zijn leuk om te doen met je puber

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.