Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Hobby en sport 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze sporten zijn leuk om te doen met je puber

Eén of meer pubers in huis? Hoe fijn ze het misschien ook vinden om thuis voor de televisie te hangen of te gamen: sporten is ook belangrijk. Is je puber moeilijk te porren om te gaan sporten dan is het misschien een idee om dit samen te gaan doen. Jullie  beoefenen dan een gemeenschappelijke sport en je zal zien dat dit een positieve invloed heeft op jullie band. Of de zon nu schijnt of dat het keihard regent, de volgende sporten zijn leuk om samen te doen. 

Sporten is gezond. Niet alleen krijg je er een goede conditie van, ook worden er tijdens het sporten stofjes als serotonine, endorfine en dopamine aangemaakt. Dit worden ook wel gelukshormonen genoemd. Na het sporten voel je je namelijk een stuk fijner dan ervoor. 

Sporten met je puber tijdens goed en slecht weer 

Omdat je nooit weet hoe het weer zal zijn in ons land is het goed om verschillende opties te hebben. Hieronder noemen we drie buiten sporten en drie die je (ook) binnen kunt doen. 

Leuke sporten om met je puber te doen bij lekker weer 

De volgende sporten zijn leuk om te doen wanneer het lekker weer is.

Suppen: sport vol avontuur 

Heb je al eens op een sup board gestaan? Je kunt niet alleen suppen op een meer, maar ook door de grachten of op zee. Met deze leuke buitensport wordt je balans goed getest en daarnaast train je een groot aantal spieren. Schijnt de zon volop? Sluit je sup avontuur dan af met een heerlijke duik in het water. 

Skeeleren: kies je eigen route

Het is echt niet zo dat skeeleren alleen leuk is voor jonge kinderen. Ook voor jou en je puber is het fijn om te doen. Maak bijvoorbeeld eens een tocht door de natuur en wie weet komen jullie onderweg mooie dieren tegen. Of skeeler door je eigen dorp of stad en neem daarbij eens een route waar je niet vaak komt. Eet op de helft van de tocht een lekker ijsje of doe een drankje op een terrasje en daarna skeeler je weer een ervaring rijker terug naar huis. 

Waterskiën: sport voor waterliefhebbers

Is je puber dol op water? Ga dan eens waterskiën. Met waterskiën begin je op ski’s vlak naast een boot aan een kort touw en hoe beter je wordt, des te langer het touw wordt. Misschien kunnen jullie aan het einde van de zomer wel allemaal stoere tricks? 

Leuke sporten om met je puber te doen bij regenachtig weer

De volgende sporten zijn leuk om te doen bij regenachtig weer.

Padel: samen of in groep

Ben je al bekend met padel? Dit is ook wel het indoor ‘broertje’ van tennis. Er komen steeds meer locaties door het land bij om een potje padel te spelen. Het beste speel je het spel in een groep van vier personen. Misschien heb je meer kinderen die mee willen doen of wat ook leuk is een potje padel met het hele gezin. Maar natuurlijk kun je het ook met z’n tweeën spelen. Huur eens een uurtje een baan en rackets en spelen maar. 

Paardrijden: voor de echte dierenvriend

Wanneer je puber een dierenvriend is dan is het leuk eens naar een manege te gaan om paard te  rijden. Het fijnste is om lekker buiten te hobbelen, maar ook wanneer het slecht weer is kun je gaan paardrijden. Bijna elke manege heeft wel een grote binnenbak waar je gebruik van kunt maken.  Als je net met paardrijles begint is dit een fijne manier om het rijden onder de knie te krijgen. 

Klimmuur: uitdagende sport

Houden jullie allebei wel van een toffe uitdaging? Ga dan naar een klimmuur en waan je ergens in het buitenland in de bergen. Wie kan het snelste de top bereiken? Blijf oefenen en wie weet kunnen jullie een keer een reisje boeken om een echte berg te gaan beklimmen. 

10x dingen waar je puber echt niet zonder kan (maar dan ook écht niet)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.