Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

5x de leukste tienerseries van dit moment

Een groot voordeel van streamingdiensten is: je kunt kijken wat je wilt, wanneer je wilt. En handig: ga je voor een tienerserie uit deze lijst dan kun je als ouder prima meekijken. Download een van de volgende topseries of -films voor je tieners en die autoreis naar Frankrijk gaat een stuk sneller.

Thank us later. 

De leukste tienerseries van dit moment

Niet eerder zijn er zoveel leuke, goede series voor tieners te zien op streamingdiensten als deze zomer. De series die we hieronder tippen hebben allemaal een ding gemeen… Ze gaan over tieners die een onvergetelijke zomer beleven. Die zomerse tieneravonturen zijn leuk om naar te kijken en wie weet bezorgen ze jouw tiener inspiratie voor, jawel, een onvergetelijke zomer. Komen ze:

1. The Summer I Turned Pretty

Onze absolute favoriete tienerserie uit deze lijst is The Summer I Turned Pretty, nu te zien op Prime Video. Deze serie gaat over de tieners Belly en haar broer Steven en Jeremiah en zijn broer Conrad. Hun moeders, Laurel en Susannah, zijn al hun hele leven beste vriendinnen. Iedere zomer verblijven Laurel, Belly en Steven samen met Susannah, en haar zoons in het vakantiehuis van Susannah in de Hamptons.

Dat betekent dat Belly zich als de jongste en het enige meisje iedere zomer een paar weken staande moet houden tussen drie tienerjongens die voelen als broers. Maar deze zomer is alles anders: Belly is opeens geen klein meisje meer, maar een trotse jonge vrouw die ook opeens door andere jongens wordt opgemerkt. Het zorgt voor de nodige strubbelingen. En heel leuk aan deze serie: waar je clichés verwacht, word je continu verrast.

Het verhaal is geschreven door Jenny Han, die ook To All The Boys I’ve Loved Before schreef.

2. Hello, Goodbye and Everything in Between

En nu we het over To All The Boys I’ve Loved Before hebben: ook Hello, Goodbye and Everthing in Between heeft overeenkomsten met de tienerhit uit 2018. In deze hartverwarmende serie speelt Jordan Fisher, die je kent als John Ambrose uit To All The Boys I’ve Loved Before, een hoofdrol. Plus, Hello, Goodbye and Everything in Between is geproduceerd door Ace Entertainment, die ook TATBILB produceerde.

Maar waar gaat deze film over? Claire en Aiden zijn high school sweethearts en gaan na de zomervakantie ieder in een andere stad studeren. Jaren hebben ze elkaar beloofd dat hun relatie na het eindexamen jaar verbroken zou worden. Maar nu komt het einde van de zomer steeds dichterbij. Gaan Claire en Aiden het echt uitmaken met elkaar? Je leest hier meer over de film, die nu te zien is op Netflix.

3. Heartstopper

Heartstopper is een Brits lhbtqia+-verhaal, gebaseerd op de gelijknamige graphic roman van Alice Oseman. Zij bracht dit boek uit in 2019 en sindsdien zijn er al miljoenen exemplaren verkocht. De serie, waarvan nu het eerste seizoen op Netflix staat, vertelt het verhaal over de lieve Charlie die in de klas naast rugbyspeler Nick komt te zitten.

Charlie en Nick raken bevriend en ze worden zelfs verliefd op elkaar. Dat is voor Charlie wennen, maar ook zeker voor Nick en al zijn stoere vrienden. Je kunt er hier meer over lezen.

4. Di4ries

De Italiaanse taal draagt absoluut bij aan een vakantiegevoel. Daarom is Di4ries, een tienerserie over de brugklas op een Italiaanse middelbare school, een absolute must see voor deze zomer. De serie gaat over alle dingen die de brugklas zo spannend maken: eerste liefdes, eerste kusjes, eerste vriendschappen en eerste ruzies.

In de gangen van de middelbare school Galileo Galilei gebeurt er elke dag iets verrassends.

5. De volta aos 15

Nu er een Italiaanse kijktip in een lijstje staat, dan ook een Portugese kijktip. De tienerserie De Volta Aos 15 is een grote hit. De 30-jarige Anita ontdekt een manier om terug te reizen naar haar vijftiende levensjaar. Maar hoe zal dit aflopen?

Wil je jouw kind liever aan het lezen krijgen? Check dan deze leestips voor je kind

25x hobby’s voor tieners om de vakantie door te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.