Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 1 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

7x originele activiteiten voor de meivakantie

Het is meivakantie! Misschien zijn alleen je kinderen vrij en ben jij nog aan het werk, maar misschien heb jij zelf ook lekker een weekje vakantie. Hoe dan ook is de kans groot dat je je kinderen iets meer moet vermaken dan normaal het geval is. Wij gaan je daarbij helpen.

Ben jij deze meivakantie thuis met je kinderen? Dan kun je misschien wel een paar tips voor leuke activiteiten gebruiken om je kids te vermaken (en jezelf ook natuurlijk).

Uitjes tijdens de vakantie

Of je nu thuis of op vakantie bent, soms is het lastig om iets leuks te bedenken wat je kunt doen met je kinderen. Zeker als je liever niet zoveel geld uit wilt geven en het gewoon leuk wilt hebben, zonder dat je daarna schrikt als je op je bankrekening kijkt.

Het allerfijnste is natuurlijk als je mooi weer hebt en je lekker veel naar buiten kan. Helaas hebben we dat niet zelf in de hand en is het weer deze week aardig wisselvallig (hello Nederland), maar er zijn gelukkig ook een paar dagen mét zon en zonder regen. En dat is precies wat we nodig hebben om ons te vermaken deze week.

Originele activiteiten tijdens de meivakantie

Kun jij nog wat tips gebruiken voor deze meivakantie? Wij geven er een paar:

1. Ga verstoppertje spelen in het bos

Helemaal gratis en plezier gegarandeerd! Ga er lekker even uit en ga samen wandelen in het bos. Vinden je kinderen dit niet zo leuk? Dan is verstoppertje spelen de oplossing. Gieren dat je kinderen zullen als jij ze maar niet kan vinden. Wel belangrijk om af te spreken dat ze niet te ver mogen, het moet natuurlijk wel veilig blijven.

2. Picknicken in het park

Oké, deze is misschien niet heel origineel, maar wel ontzettend gezellig. Ga samen met je gezin op de fiets naar een leuk en gezellig park en neem een mand vol met lekkers mee. Laat je kinderen zelf uitkiezen wat ze mee willen, als ze het niet te bont maken natuurlijk en ze zullen zeker genieten van het lekkers en het samenzijn als gezin.

3. Een dagje uit

Deze is helaas wel wat duurder, maar als je het geld ervoor hebt, blijft het wel enorm leuk om te doen. Ga samen met het hele gezin een dagje weg: naar een pretpark, dierentuin of bijvoorbeeld de Apenheul. Ondanks dat je een aardig bedrag kwijt bent voor een dag, maakt de blije gezichten van je kinderen alweer een hoop goed.

4. Bootje varen

Ook hiervoor moet het wel droog en zonnig zijn, maar samen bootje varen staat garant voor een hoop vrolijkheid. In een fluisterboot kunnen je kinderen zelf sturen, dat vinden ze vast leuk. Voor jou ook fijn, kan jij lekker uitrusten en van de omgeving genieten. Neem zelf wat eten en drinken mee en misschien kun je het afsluiten met een lekkere lunch in een gezellig dorpje.

5. Ja-dag

Dit moet je wel aandurven, maar je kinderen zullen het vast en zeker leuk vinden. Plan een dag in de meivakantie in waarin je kinderen de baas zijn en zij dus besluiten wat jullie gaan doen. Als je dat fijn vindt, kun je van tevoren eventueel wat regels vaststellen, maar het gaat erom dat jullie doen en luisteren naar wat de kinderen willen. En geloof ons, je zult nog versteld staan van de originele ideeën.

6. Tent bouwen

Dit is een goede activiteit voor een regenachtige dag, want we weten allemaal: die komt er ook. Als buiten de regen tegen de ramen klettert, maak het dan binnen gezellig. Bouw de woonkamer om tot een grote tent met dekens, kussens en dekbedden. Leg boekjes en spelletjes in de tent en je kinderen zijn wel een tijdje zoet.

7. Tulpen plukken

Het is wel fijn als je een beetje in de buurt woont, maar je hebt in Nederland meerdere pluktuinen waar je tulpen kunt plukken. Het ziet er fantastisch uit en je kinderen vermaken zich tijdens een wedstrijd wie de meeste tulpen kan plukken. Als ze zo lief zijn om ook een bosje voor jou te maken, fleur je je huis er ook nog eens mee op.

Dagje weg met de kinderen in Nederland? De leukste tips verzameld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.