Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je als ouder wil weten over YouTube-megaster MrBeast

Als ouder is het lastig om alles bij te houden wat er online gebeurt. Ben je net gewend aan Enzo Knol, kijkt je kind alweer naar de volgende YouTuber. Daarom houden we je graag up-to-date over alles waar jouw kind waarschijnlijk online naar kijkt. Zo vertellen we je in dit artikel alles over YouTube-megaster MrBeast.

“Mam, je kent MrBeast toch wel?”, zei mijn zoon van elf met een grote zucht. Hmm, nee dus. Eerlijk gezegd heb ik ook helemaal niets met YouTube-vloggers, maar ik vind het wel fijn om af en toe op de hoogte te blijven van waar mijn kinderen naar kijken. Daarom maakte ik eerder al een lijstje met de populairste Nederlandse YouTubers. Maar als Amerikaan stond MrBeast natuurlijk niet in dit rijtje. Tijd dus om eens wat over hem te weten te komen.

Populaire YouTuber MrBeast

Jimmy Donaldson, zoals MrBeast eigenlijk heet, werd in 1998 geboren in Amerika. In 2012, toen hij dertien jaar oud was, plaatste hij zijn allereerste YouTube-video online. Dat was echter niet direct een doorslaand succes. Sterker nog, in 2013 had hij slechts 240 abonnees. Pas in 2016 begon zijn YouTube-account langzaam te groeien.

Maar zijn écht grote doorbraak was in januari 2017 toen hij een bijna dagvullende video van zichzelf maakte waarin hij tot 100.000 telde. Deze stunt kostte hem 40 uur. In de video werden uiteindelijk sommige delen versneld om het onder de 24 uur te houden. De video ging al snel viral en had in december 2020 een totaal van 21 miljoen views.

Filantroop

Vervolgens deed MrBeast nog veel meer bizarre stunts die hem meer en meer populariteit opleverden. Maar dat is niet het enige. MrBeast is namelijk ook enorm bekend geworden door het feit dat hij grote geldbedragen (en cadeaus zoals dure auto’s) weggeeft aan mensen die meedoen aan wedstrijden of challenges die hij organiseert.

Alleen al in het jaar 2018 heeft MrBeast 1 miljoen dollar weggegeven via zijn bizarre stunts, wat hem de titel van “YouTube’s grootste filantroop” opleverde. Een van zijn grootste challenges vond plaats in 2021 toen hij een video maakte waarin hij de populaire serie Squid Game naspeelde met echte deelnemers, die een hoofdprijs van 456.000 dollar konden winnen. De video kostte hem meer dan 3 miljoen dollar.

Dat is veel geld, maar voor MrBeast is het eigenlijk een schijntje, hij is namelijk niet alleen de grootste filantroop, maar ook de bestverdienende YouTuber van vorig jaar. In 2021 verdiende hij namelijk maar liefst 47 miljoen dollar.

Benieuwd naar het gezicht achter MrBeast? Kijk dan onderstaande video.

YouTube Gids: Waarom je kind wel (óf beter niet) naar MeisjeDjamila kan kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.