Lise Steegmans
Lise Steegmans Persoonlijke verhalen 15 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Jasper (41): ‘Ik was helemaal vergeten dat mijn stiefzoon er ook was’

Afgelopen weekend was het feest op het Malieveld in Den Haag. Daar vond het gratis festival Parkpop plaats, met grote namen als Di-rect, UB40, Maan, Donnie en Goldband. Voor muziekliefhebber Jasper was het een gezellig dagje met zijn zoontje, stiefzoon en broer. Pas toen hij thuis op de bank zat, realiseerde hij zich een ding: hij was zijn stiefzoon vergeten.

Die stond nog op het Malieveld.

Parkpop op het Malieveld

“Ik had er niet helemaal op gerekend, maar omdat mijn broer graag naar Parkpop wilde gaan, besloot ik op het laatste moment ook mee te gaan. Het was hartstikke mooi weer, mijn vrouw moest werken en ging daarna uiteten en het leek me een leuk dagje uit voor mijn zoons. Koen van vijftien is mijn stiefzoon en begint zich steeds meer te interesseren voor uitgaan, Ryan is tien jaar en overal tevreden zolang je maar een bal meeneemt.

We gingen met z’n drietjes op pad, iedereen op zijn eigen fiets. Mijn broer ontmoetten we daar. Al vrij snel na aankomst zei Koen dat hij een paar klasgenootjes zou ontmoeten, die stonden vooraan bij het podium. Dat gaat de laatste tijd wel vaker zo, kom je ergens met Koen dan is hij ‘m binnen de kortste keren gepeerd. Laatst nog op een verjaardag van mijn schoonzus, toen is hij weggegaan zonder gedag te zeggen. Boos belde ik hem op, dat hij dat wel even netjes moet zeggen van tevoren.

Maar goed, nu stonden we op het Malieveld en ik had eigenlijk niet anders verwacht van Koen. Ik snap het ook, dit is die avontuurlijke, ontdekkende fase waarin je een beetje begint met op stap gaan. Een gratis festival in je eigen stad op een zonovergoten dag is voor hem een grote speeltuin. Ik gaf hem wat geld mee en weg was ‘ie.

Een zonovergoten topdag

Vervolgens hadden mijn broer, Ryan en ik echt een topdag. Er kwamen leuke artiesten optreden, Ryan amsueerde zich met zijn bal en andere kinderen en, ik zal het maar eerlijk zeggen, de biertjes smaakte goed. Het was zelfs zo leuk, dat ik pas om negen uur door had hoe laat het was. Dat kwam deels ook doordat mijn telefoon al vroeg op de dag was uitgevallen. Ryan had eigenlijk al lang thuis moeten zijn. Maar UB40 sloot af en die wilde ik eigenlijk ook nog wel even meepakken.

Uiteindelijk waren we om kwart voor tien thuis. UB40 heb ik maar aan mij voorbij laten gaan, anders werd het echt te laat voor Ryan. Die heb ik thuis onder de douche gezet en in bed gelegd. Daarna ben ik op de bank geploft en heb ik nog even voetbal gekeken. Pas toen ik tegen elven naar bed wilde gaan, realiseerde ik me dat ik Koen helemaal was vergeten! Snel griste ik mijn telefoon uit mijn broekzak, maar die was natuurlijk nog leeg. Het is maar goed dat mijn vrouw niet thuis was, want die was meteen boos geworden.

Snel ben ik Koen gaan bellen. ‘Waar ben je, je had al lang thuis moeten zijn!’ Nou, wat denk je? Koen stond nog op het Malieveld, bij UB40! Hij vond het fantastish, had de tijd van z’n leven en hij smeekte of hij nog heel even mocht blijven. Nou, eigenlijk niet. Maar ook al wist Koen niet dat ik hem eigenlijk vergeten was, deze gunde ik ‘m. Om half twaalf kwam hij thuis. Zo laat was hij nog nooit thuis gekomen. Maar wat had hij het leuk gehad. En wat was ik blij dat zijn moeder nog niet thuis was…

Laney: ‘Negen jaar geleden maakte ik een foutje en daardoor heeft mijn kind nu watervrees’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.