Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

5x leuke pocket spelletjes om mee te nemen op vakantie

Als je op vakantie gaat is het leuk om een spelletje mee te nemen. Aangezien de koffer vaak al vol zit, is er niet veel plek meer over. Gelukkig bestaan er leuke pocket spelletjes waarvoor je altijd wel een klein plekje over hebt. Ben je nog op zoek naar een leuk pocket spelletje? Check hieronder dan wat leuke ideeën.

De volgende pocket spelletjes zijn leuk voor zowel jong als oud en daarom stuk voor stuk aanraders om mee te nemen op vakantie.

Leuke pocket spelletjes voor op vakantie

Bandida- pocket kaartspel

Bandida is een leuk pocket kaartspel voor als je op vakantie gaat. Het gaat over een boef die telkens uit de gevangenis wil ontsnappen. Welke kant kies je? Speel je tegen de bandida of wil je de boef juist helpen? Er zijn verschillende opties mogelijk, waardoor het spel nooit saai wordt. Dit spel is leuk vanaf zes jaar en is te spelen met twee tot vijf personen.

Cluedo – Reisspel

Het spel Cluedo is altijd leuk om te spelen, dus het is extra leuk om een reiseditie te kopen. Bij Cluedo moet er een moord opgelost worden en jij bent de detective! Wie heeft de gastheer op het feest vermoord? Met welk wapen gebeurde het en op welke plek? Wie de misdaad heeft opgelost, heeft het spel gewonnen. Als je uitgespeeld bent kun je doorgaan met het oplossen van de volgende moord.

Mens erger je niet – reiseditie

Wie kent dit spel nu niet? Mens erger je niet is een leuk familiespel, dat nooit saai wordt. Wie brengt als eerste alle pionnen naar de thuisbasis en wint? Pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord en kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Deze reiseditie komt in een klein handig koffertje, waardoor je het makkelijk mee op vakantie kunt nemen.

Dobble kaartspel

Dobble is een van de leukste en populairste spellen van dit moment. Wees bij dit spel de eerste om het overeenkomstige symbool te herkennen en win de ronde. Elke ronde blijft boeiend, want er is maar één andere kaart die dezelfde afbeeldingen heeft als de kaart die je voor je hebt. Om Dobble te winnen heb je snelle reflexen én goede observatieskills nodig. Fun gegarandeerd!

Qwirkle bordspel – Reiseditie

Qwirkle is leuk voor zowel jong als oud. Deze reiseditie zit niet alleen in een handig tasje, ook zijn de blokjes kleiner. Ze passen daardoor met gemak op het tafeltje in een vliegtuig of je kunt het spel makkelijk meenemen naar het strand. De spelregels zijn leuk en simpel: maak steeds series symbolen om de meeste punten te scoren. Schrijf de punten per persoon telkens op. Zijn de stenen op? Tel de punten dan op en check wie er gewonnen heeft!

Sofie (33): ‘Ik laat mijn zoon (7) met make-up naar school gaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.