Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouders 18 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de populairste bijbaantjes voor pubers

Wil jouw puber van alles en nog wat hebben? Misschien is het dan tijd om een bijbaantje te nemen. Op deze manier kan je kind zelf geld gaan verdienen. In Nederland mogen kinderen vanaf dertien jaar werken. Benieuwd wat de populairste bijbaantjes zijn voor pubers? Hier onder noemen we er een aantal.

Een bijbaantje na schooltijd, in het weekend of in de vakantie is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Op deze manier leert je kind om te gaan met geld. Daarnaast is werken ook goed voor het zelfvertrouwen.

Populairste bijbaantjes

Er zijn een aantal leuke bijbaantjes waar je kind veel kan leren en zijn of haar sociale netwerk uit kan breiden. Denk hierbij aan de volgende opties.

Supermarkt

In een supermarkt kom je doorgaans veel jonge medewerkers tegen. Dit is dan ook een leuke plek voor een bijbaantje. Of het nu als vakkenvuller is, in het magazijn of achter de kassa, voor iedereen is er wel een passend baantje te vinden.

Bakkerij

Is jouw kind een echte verkoper en houdt het wel van een praatje? Dan is het leuk om in een bakkerij te gaan werken. De werkdagen beginnen vaak vroeg en het werk is erg afwisselend. Met een beetje geluk neemt je dochter of zoon aan het einde van de dag ook nog een lekker taartje mee naar huis.

Horeca

De horeca valt onder de populairste bijbaantjes. Zo kan je kind meewerken in de bediening van een lunchroom of in een restaurant. Hierbij heeft het de keuze om in de ochtend, de middag of juist in de avond te werken. Ook kan je kind achter de schermen aan de slag in de spoelkeuken als afwasser.

Kledingwinkel

Wanneer jouw kind van kleding houdt, dan is het leuk om een bijbaantje te nemen in een kledingwinkel. In een kledingwinkel kan het nieuwe kleding uitpakken en ophangen, de winkel netjes houden en de kassa draaien. Natuurlijk hoort ook het advies geven aan klanten bij een van de taken. Vaak krijgen werknemers van kledingwinkels korting, dus als jouw kind een echte shopaholic is scheelt dat weer.

Oppassen

Veel pubers vinden het leuk om op kleine kinderen te passen. Is jouw zoon of dochter gek op kinderen? Dan kan een bijbaantje als oppas leuk zijn. Dit gebeurt meestal in de avonduren in het huis van het oppasgezin. Jonge kinderen liggen vaak al op bed liggen en jouw kind kan tijdens het oppassen lekker een serie op Netflix kijken of een boek lezen.

Krantenwijk

Een krantenwijk is ook erg populair onder jongeren. Met dit bijbaantje zijn ze buiten bezig. Dit geeft een gevoel van vrijheid. De ochtendkrant, de weekendkrant of folders rondbrengen, het is leuk om te doen.

https://www.jmouders.nl/mijn-zoon-verkocht-stiekem-drugs/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.