Sanne Verweij
Sanne Verweij Puber 4 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

11 conflicten die iedere ouder met een puber herkent

De lieve woordjes van je kind, lijken wel kanonskogels geworden en conflict lijkt zijn nieuwe tweede naam. Niet zo gek als je bedenkt dat je kind veel met zichzelf bezig is en probeert uit te zoeken wie hij nou eigenlijk is. Kortom: hij is een puber.

Sinds kort lijken jullie niet meer door een deur te kunnen, hebben jullie ruzies om niks en lijkt je kind wel van een andere planeet te komen. Je bent niet de enige ouder die hiermee te maken heeft…

Iedere ouder herkent deze momenten met hun puber

Wedden dat jij minstens een van deze situaties thuis hebt meegemaakt? Nog niet? Dan komt dat zeker nog!

1. Puber staat gelijk aan onafhankelijk

Om een klein beetje onafhankelijkheid te proeven, gaan pubers vaker de grens over en vaak niet een klein beetje ook. Een nieuwe stijl, blote kleren of geverfde haren: je kan het zo gek niet bedenken of ze komen erop en proberen het uit.

2. Niet op zijn mondje gevallen

In de puberteit krijgen ze weer door dat ze niet alles zomaar hoeven te pikken. Ze hebben hun weerwoord al klaar nog voor jij je mond opentrekt.

3. Op een andere planeet

Pubers vergeten soms nog weleens dat ze niet alleen op de wereld staan. Die boodschap die je ze gevraagd had te doen of dat je ze vroeg om te laten weten waar ze zijn, die zijn ze: “Oeps, vergeten!”

4. Puber tijd

Als het tijd is om te gaan puberen zijn er ook een aantal zinnen die niet mogen ontbreken. De zin: “Je snapt het niet”, en “Je luistert ook nooit naar mij”, zijn geen vreemden bij jouw thuis.

5. Op de verkeerde button drukken

Ze hebben er een handje voor om net de dingen te zeggen wat het bloed onder jouw nagels vandaan haalt. Probeer dan nog maar eens kalm te blijven…

6. Stoer blijven

Is er wat moeilijks gebeurd? Dan zullen ze toch proberen zich groot te houden. Huilen en met hun problemen bij jou komen zijn niet al lang niet ‘cool’ meer.

7. Verboden onderwerpen

Over sommige onderwerpen willen ze het ab-so-luut niet met jou over praten. Relaties, drugs, drank, en seks zijn een paar van die onderwerpen waardoor jouw puber waarschijnlijk gelijk de kamer uitrent nog voor jij ze volledig hebt uitgesproken.

8. Schamen zich voor je

Opeens schamen ze zich voor wat jij aan het doen bent. “Stop met zingen, mam!”

9. Ruziën over de kleinste dingen

Iets wat echt totaal niet uitmaakt, wordt uitvergroot tot een bom. Als het dan ook nog in het openbaar is en anderen gaan kijken, is het feestje helemaal compleet.

10. Stiekem

Hoewel ze het stiekem nog hartstikke gezellig vinden om tijd met je door te brengen, zullen ze daar waarschijnlijk niet letterlijk om vragen. Toch kan het geen kwaad om weer eens wat gezelligs te doen voor de sfeer…

11. Bellen

Hoezeer ze ook hun woordje klaar hebben, als de tandarts gebeld moet worden of er afspraak gemaakt moet worden, kijken ze je weer met hertenoogjes aan en ben jij toch weer de sjaak.

11x bekende smoesjes van pubers om te drinken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.