Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de redenen om met je dochter op een vader-dochterdate te gaan

Vaders en dochters, het is vaak net weer een ander soort relatie dan tussen een vader en zoon. Wil je als vader werken aan een sterke band tussen jou en je dochter? Dan is het leuk om regelmatig met haar een vader-dochterdate te houden. Even een momentje voor jullie samen heeft namelijk veel positieve effecten op je dochter en jullie band.

Sommige dochters zijn van nature vaderskindjes, anderen trekken wat meer naar hun moeder toe. Hoe het bij jullie ook zit, er is altijd een reden om regelmatig als vader met je dochter op vader-dochterdate te gaan.

Redenen voor een vader-dochterdate

Dus kleed je mooi aan en boek een tafeltje bij een restaurant, want naast dat het gewoon heel erg leuk is, heeft een vader-dochterdate nog meer voordelen:

Rolmodel

Als vader ben je een belangrijk rolmodel voor je dochter. Jij bent voor haar een voorbeeld als het aankomt op mannen (of jongens). De manier waarop je met haar omgaat zal haar maatstaf zijn voor hoe anderen haar behandelen. Van jou leert ze hoe een gezonde relatie eruit ziet, dus een vader-dochterdate geeft je de kans om je dochter te laten zien hoe ze door andere mannen in haar leven zou moeten worden behandeld. Open de deur, geef complimenten en laat je dochter weten dat zij een prioriteit voor je is.

Open zijn

Als vader kun je het misschien lastig vinden om in het dagelijks leven je zachte kant te laten zien. Gebruik daarom de vader-dochterdate om óók de zachtere kant van je zien te laten zien. Gebruik de tijd ook om meer te weten te komen over wat er in het leven van je dochter gebeurt.

En als je dochter het ook moeilijk vindt om zich open te stellen, dan ga jij eerst. Stel je open voor haar en praat over dingen die je graag deed toen je een kind was of misschien een project waar je mee bezig bent op je werk. Moedig haar aan om haar gevoelens te uiten. Sta open voor praten, maar ook voor luisteren.

Up-to-date

Je zult er versteld van staan ​​​​hoe een vader-dochterdate de relatie met je dochter kan beïnvloeden. Je bent meer op de hoogte van alles wat er bij haar speelt en in haar leven gebeurt. Maar het zal je dochter ook laten weten dat je haar veilige plek bent en dat ze voor alles en nog wat bij je terecht kan.

Zelfbeeld

Meisjes kunnen al snel een negatief zelfbeeld hebben. Een vader-dochterdate is een perfecte gelegenheid om juist te bouwen aan een positief zelfbeeld. Niet alleen op het gebied van uiterlijk, maar juist ook qua innerlijk. Benoem haar mooie karaktereigenschappen en wijs op dingen als loyaliteit, respect, vriendelijkheid en moed. Door hierover te praten werk je samen aan een positief zelfbeeld.

Vaders (en moeders): zo verbeter je het zelfbeeld van je dochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.