Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 10 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Voor onderweg of op vakantie: de allerleukste reisspellen om te doen met kinderen

Wie wel van een spelletje houdt, zit goed met dit lijstje reisspellen voor onderweg of op de vakantiebestemming. Het zijn kleine spelletjes die gemakkelijk in de tas, koffer of auto passen. Verder zijn ze geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vijf, maar jongere fanatiekelingen kunnen zeker een potje meespelen natuurlijk.

Het leuke aan een spelletje doen met je kinderen is dat het niet alleen een gezellig moment van samenzijn is, maar dat het ook nog eens de ontwikkeling van je kind stimuleert. Denk aan het sociale aspect, leren omgaan met verlies en teleurstellingen, teamverband en ga zo nog maar even door. Vergeet daarom niet een stapel reisspellen mee te nemen op vakantie!

Dit zijn de leukste reisspellen voor kinderen

Natuurlijk volstaat een kaartspel voor de vakantie, want daar kun je vele spellen mee spelen. Toch is een keer iets anders ook wel heel erg leuk. Vooral de volgende reisspellen die je met je kinderen kunt spelen aan de campingtafel.

Regenwormen dobbelspel

In een ieniemini blikje vind je het dobbelspel Regenwormen. Dit is oprecht een zakspelletje te noemen, want het past dus gewoon in je zak. Ideaal voor mee op reis dus, maar ook een perfect formaat om mee te nemen naar een restaurant. Het spel gaat over hongerige kippen op zoek naar regenwormen en die pikken ze gerust van jou af. Een grappig spel om te spelen met kinderen vanaf zeven jaar.

Een van de bekendste reisspellen: UNO het kaartspel

UNO is bekend en geliefd bij velen. Het is een kaartspel dat lijkt op het spel Pesten. Verschillende kaarten staan voor verschillende waarden, zoals het spel dat zich omdraait of een speler die opeens veel kaarten bij moet pakken. Het doel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen, maar in dit spel kan van alles gebeuren, vooral op het laatste moment. De aanbevolen minimum leeftijd voor UNO is zeven jaar, maar de ervaring van de J/M Ouders redactie is dat dit reisspel al met jongere kinderen gespeeld kan worden.

Beverbende kaartspel

Een vlot spel dat niet al te moeilijk is en nog grappig ook. Wat wil je nog meer? Het Beverbende Kaartspel draait een beetje om geluk en een beetje om je geheugen. Met vier kaarten voor je op tafel die vol staan met strafpunten is het aan jou de taak om zo snel mogelijk de minste strafpunten voor je te hebben liggen. Heel erg leuk om met kinderen te spelen. Dit kan al vanaf ongeveer zes jaar.

Qwixx

Een eenvoudig, maar superleuk dobbelspel. Bovendien is het klein van formaat en dus perfect geschikt als reisspel voor kinderen. Handig voor mee in de vakantiekoffer. Het spel Qwixx heeft korte spelregels en gaat best snel, doordat elke speler bij iedere worp meespeelt. Erg leuk voor kinderen die net beginnen met rekenen of erg van rekenen houden. Vanaf acht jaar.

Halli Galli

Het spel Halli Galli eist oplettendheid en snelheid. Met kaarten vol gekleurde vruchten is het opletten geblazen of er per beurt vijf dezelfde vruchten op tafel komen. Degene die als eerste op de bel drukt, wint de ronde. Wie geen kaarten meer heeft, heeft verloren. Dit spel is erg leuk met kinderen vanaf zes jaar.

Catan het dobbelspel

Voor wie het bordspel Catan leuk vindt om te spelen, is er voor op reis het Catan dobbelspel. Net zo leuk, maar dan in een handig reisformaatje. Ook met kinderen is dit reisspel geweldig om te doen. Je kunt ze namelijk gemakkelijk een handje helpen en het is niet al te moeilijk, dus veel kinderen hebben het spel snel door. Wel even extra scoreblokjes meenemen, want het is een verslavend spelletje. Vanaf ongeveer zeven jaar.

LAMA kaartspel: een leuk reisspel voor de vakantie

LAMA staat voor Leg Alle Minpunten Af en dat is precies waar dit grappige kaartspel om draait. Kaarten afleggen zodat je zo min mogelijk punten overhoudt. Je kunt ook passen of een kaart trekken, maar je weet nooit of dat in je voordeel is. Een vrolijk gekleurde lama speelt de hoofdrol in dit spel, dat maakt het ook voor jongere kinderen een leuk reisspel voor op vakantie. Vanaf zo’n zeven jaar.

LogiBugs van SmartGames

LogiBugs is een echt reisspel, want alles is magnetisch, dus het kan zelfs gemakkelijk in de auto gespeeld worden! Het is een spel dat je alleen speelt, vanaf zes jaar. De bedoeling van het spel is om alle lieveheersbeestjes op de juiste plek te krijgen. Het is een echte hersenkraker met maar liefst 48 opdrachten en oplossingen. Daar zijn ze wel even zoet mee in het vliegtuig of achterin de auto. Vanaf zes jaar.

Niet op vakantie? Met deze activiteiten wordt het toch een leuke zomer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.