Redactie
Redactie Vrije Tijd 11 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Kunst van koffie en ander eten en drinken

De meeste kinderen vinden schilderen heerlijk: lekker kliederen met kleurtjes, kwasten, vingers en papier. Spelen met eten, daar houden ze ook van. Dus waarom niet deze twee bezigheden combineren? Schilderen met eten en drinken!

Met dit eten en drinken kan je ook schilderen

Wist je dat je met best veel drankjes en zelfs eten kunt verven? Je hebt het meeste gewoon in huis en het is nog milieuvriendelijk ook. Daarnaast vinden de kids dit superleuk en komen er de mooiste kunstwerken uit.

Koffie

Zet een sterke kop en laat het afkoelen voor je kinderen. Niet om te drinken natuurlijk, maar om mee te schilderen. Geef ze een paar kwasten, sponsjes, lepels, takken en andere dingen die de kids in de koffie kunnen dopen om vervolgens een kunstwerk mee te creëren op papier of een mooi canvasdoek. Laat het goed drogen en klaar is je koffiekunst.

Ons zusje Famme schreef eerder ook al over hoe je zelf slijm kunt maken.

Schilderen met thee

Het is je vast wel eens opgevallen: een gebruikt theezakje terugzetten op het papieren omhulsel geeft een gekleurde vlek. Dit kan je dus ook doen op papier. Gebruik verschillende smaken thee, want elke smaak geeft een andere kleur af. Jasmijnthee is lichtroze bijvoorbeeld, zwarte thee geeft een sepia look en sinaasappel is meer oranje.

Bosvruchten om mee te kleuren

Met bosvruchten, zoals frambozen, bosbessen en bramen kan je ook goed schilderen. Je kan het fruit koken, stampen tot een glad mengsel, laten afkoelen en het de volgende dag afgieten tot kleurstof. Bramen en bosbessen geven een blauw/paarse kleur, frambozen een roze/rode kleur. Maar, je kan je kinderen net zo goed bakjes met fruit geven en ze daarmee rechtstreeks op papier laten kliederen.

Schilderen met groentes

Bewaar het kookvocht van je bietjes, spinazie, rode kool of uienschillen voor de mooiste pastelkleuren verf.

Verven met specerijen

Ook sommige soorten specerijen zijn perfect voor het maken van natuurlijke verf. Wat dacht je van het mooie gele kurkuma? Of paprikapoeder, kerriepoeder of kaneel. Meng het poeder van de specerijen met een beetje warm water tot een glad mengsel ontstaat om mee te verven.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.