Laura Saija
Laura Saija Gezin 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Leonie (39): ‘Ik voel me schuldig tegenover mijn zus dat ik een gelukkig gezin heb’

Leonie en haar zus Renee schelen maar anderhalf jaar. Sinds ze klein zijn doen ze alles samen. Ze hebben dezelfde vrienden en studeerden in dezelfde stad.

“We zijn beste vriendinnen. Een van onze grootste wensen was tegelijkertijd een gezin stichten, zodat onze kinderen samen op konden groeien. Inmiddels voel ik me schuldig, want ik heb twee kinderen van acht en zes jaar en is Renee nog vrijgezel”, vertelt Leonie.

Schuldig tegenover zus

“Tien jaar geleden leerde ik Marcel kennen en ik wist het meteen. Dit is de man waarmee ik oud word en kinderen krijg. Het zat meteen goed tussen Marcel en mij. We stonden hetzelfde in het leven.

De kinderwens werd snel uitgesproken. Ik had alleen een probleem, Renee was nog vrijgezel en we zouden tegelijkertijd een gezin stichten. Ik probeerde Renee op allerlei manieren aan de man te helpen en natuurlijk stond ze hier zelf ook voor open.

Relatiemateriaal

Ze snapte ook wel dat ik graag een gezin wilde met Marcel en dat dit het moment was om het tegelijkertijd te doen. Ik koppelde Renee aan iedereen waarvan ik wist dat hij nog vrijgezel was. En geloof me, er zaten echt leuke mannen tussen. En zeker potentieel relatiemateriaal.

Helaas liepen alle dates steeds uit op niks. De mannen lieten niks meer van zich horen of Renee voelde de klik niet. Nu tien jaar laten heb ik twee prachtige kinderen en een druk gezinsleven. Renee is nog steeds vrijgezel en op zoek naar een man.

Gelukkig gezin

De zoektocht wordt steeds moeilijker en de kans dat ze een gezin voor zichzelf krijgt wordt steeds kleiner. Ze is inmiddels namelijk al 38. Ik voel me vaak schuldig, ze zit namelijk veel in de put omdat het haar allemaal niet lukt. Ondertussen heb ik een gelukkig gezin, waar ik heel trots op ben. Ze is de beste tante die we ons kunnen wensen, maar ik gun haar ook een eigen gezin.

Het voelt voor mij dan heel oneerlijk dat ik het geluk wel gevonden heb en zij nog zoekende is, terwijl we dit allemaal samen wilden meemaken. Ik zie soms ook in haar ogen dat het haar heel veel pijn doet.

Nooit meemaken

Het enige wat mijn schuldgevoel weg kan nemen, is dat Renee een eigen gezin of een partner krijgt. Helaas is het leeftijdsverschil tussen onze kinderen dan al erg groot, maar ik zou het jammer vinden als ze het nooit zal meemaken.”

Sofie (34): ‘Ik kan het maar niet loslaten dat mijn zus geen contact meer wil sinds ik een kind heb’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.