Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vakantie 31 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Als gezin met de auto op vakantie? Vergeet deze 8 spullen niet mee te nemen

Gaan jullie dit jaar als gezin met de auto op vakantie? Dat kan een hele uitdaging zijn, daar ben je je vast wel van bewust. Een goede voorbereiding voor de lange autorit is dan belangrijk. Wij helpen je daar graag bij.

Een lange autorit is al een hele onderneming, laat staan als je kinderen zich ook nog eens vervelen. Het voordeel van met de auto gaan is dat je veel meer mee kan dan met het vliegtuig, dus dat ene extra tasje maakt dan ook niet zoveel uit, toch?

De reis doorstaan

Vakantie, we zijn er allemaal aan toe. Mooie stranden, gezellige dorpjes, lekker eten en heerlijk bruin worden, wie wil dit nou niet? Om op je vakantiebestemming te komen, moet je alleen vaak eerst een hele reis doorstaan. Of dat nou met het vliegtuig of met de auto is, de reis is vaak alles behalve ontspannen wanneer je ook nog ondertussen je kinderen moet vermaken.

Zeker als je met de auto op vakantie gaat, kan dit een uitdaging zijn. Op een vliegveld kun je nog even met je kinderen een winkeltje bekijken of een stukje lopen, met de auto kun je niet elk moment zomaar stoppen om even de auto uit te gaan. Om te voorkomen dat je kinderen zich gaan vervelen, of in ieder geval zo min mogelijk, kun je het beste van tevoren al goed bedenken wat je meeneemt in de auto.

Spullen voor als je met de auto op vakantie gaat

Met de volgende acht spullen in de auto komen jullie de autorit zonder stress door.

1. Autospelletjes

Geloof ons, je kunt niet genoeg spelletjes meenemen. Je kids vermaken zich een half uurtje en die tijd is weer mooi meegenomen. Ook tijdens de vakantie zelf komen deze spelletjes goed van pas, want ook daar kunnen kinderen zich nog wel eens vervelen.

Met deze leuke autobox zit je sowieso goed.

2. Kleurboek

Hoewel het lastig is om mooi te tekenen als je auto flink wat beweegt, kun je dit ook juist als een leuke uitdaging zien. De kinderen willen de tekeningen, ondanks de hobbels en bochten, zo mooi mogelijk maken, waardoor ze uiterst geconcentreerd zullen zijn. En vergeet de kleurpotloden niet.

Dit leuke kleurboek is voor alle Frozen-fans.

3. Drinkfles

Drinken is belangrijk, al helemaal als het warm en dorstig weer is. Geef je kinderen elk een eigen drinkfles, zodat ze kunnen drinken wanneer ze zelf willen en/of dorst hebben. Misschien moet je een extra keer stoppen voor een plaspauze, maar hé, dan drinken ze in ieder geval wel goed.

Deze drinkfles is geschikt voor alle kinderen van elke leeftijd.

4. Eetbakjes

Een hongerig kind is een chagrijnig kind. En dat willen we niet. Een paar eetbakjes waar je lekkers en fruit in kunt bewaren, zijn ideaal voor een lange rit. Ook deze kunnen de kinderen zelf bij zich houden, maar maak ze wel duidelijk dat ze hier langer over moeten doen dan een uurtje.

Met deze vershoudbakjes set heb je genoeg bakjes voor de komende tien jaar.

5. Koelbox

Hoewel de bakjes van hierboven de kinderen zelf bij zich kunnen houden, is het ook handig om een koelbox mee te nemen waar je het koude eten en drinken in kunt doen. Ideaal voor tijdens een pauze, om even op adem te komen en wat verkoeling te krijgen.

Met deze koelbox zit je wel goed.

6. (Luister)boeken

Oké, je kinderen moeten hier wel van houden, maar een boek meenemen kan zeker een goed idee zijn. Een spannend boek, om even in een andere wereld te zijn of een grappig boek, om even heerlijk te ontspannen. Is je kind niet zo van het lezen? Misschien is een luisterboek dan een goed idee.

Het boek Het leven van een Loser is enorm grappig.

7. Kindertablet

Natuurlijk, te veel schermtijd is niet goed en dat raden we ook absoluut niet aan. Alleen kan het na lang rijden fijn zijn voor je kinderen om even wat anders te doen. Ook voor jou blijft dit toch het makkelijkste om je kinderen te vermaken. Even dus hé, daarna gaan ze weer een spelletje spelen.

Als je nog geen kindertablet hebt, is dit een goede keuze.

8. Kindercamera

Ook dit moet je zien zitten als ouders, omdat het toch even wat geld kost, maar het is wel heel erg leuk. Er zijn hele leuke kindercamera’s waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Maak er een spelletje van: zoek iets roods, een bepaalde auto of een vogel en maak daar een foto van.

Met deze camera is jouw kind uren zoet.

Melissa (38) durft niet meer op autovakantie met de kinderen: ‘Ze slaan elkaar de hersens in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.