Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 24 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ingrids stiefdochter kan het beter met haar vinden, dan met haar vader

Waar stiefmoeders vaak als boos en gemeen worden afgeschilderd, is dit bij het Ingrid en haar stiefdochter Lola (15) niet aan de orde. Sterker nog, Lola kan het beter met haar vinden, dan met haar vader. “Als ze een probleem heeft dan komt ze als eerste naar mij toe.”

“Vier jaar geleden kwam mijn vriend, Bart, er opeens alleen voor te staan. De ex van Bart en de moeder van Lola was verliefd geworden op een andere man en had geen tijd meer voor haar dochter. Bart kon niet anders dan het als alleenstaande vader goed te gaan regelen voor zijn dochter.

Weer verliefd

Drie jaar geleden kwam ik Bart tegen op mijn werk. Hij werkte bij een andere afdeling en we hadden eigenlijk alleen maar af en toe via de mail contact. Dat hij zo leuk was, dat wist ik niet. We raakten na onze gezamenlijke meeting niet uitgepraat. Toen hij de week daarna opeens weer op mijn afdeling stond, kreeg ik het direct warm. Hij was daar niet voor niets, want binnen vijf minuten had ik een briefje met zijn telefoonnummer op mijn bureau liggen. Nog geen week later gingen we op date en sindsdien zijn we ontzettend verliefd.

Open over kind

Bart was direct open over zijn vorige relatie en zijn dochter Lola. Ik had altijd al een dochter gewild, maar helaas is mijn leven anders gelopen. Ik was direct enthousiast om Lola te ontmoeten, maar wilde geen druk op de twee leggen. Na twee maanden wilde Lola mij eindelijk zien, dus we besloten wat leuks te gaan doen met zijn drieën.

Direct een klik

Vanaf het eerste moment hadden we direct een klik. Ik vond het gelijk al een leuk meisje. Ze was lief, geïnteresseerd en was blij voor haar vader dat hij weer een leuke vrouw had gevonden. Hoe speciaal is dat? De meeste kinderen zijn dan of jaloers of hebben zoiets van, wie is die vrouw? Lola niet.

Snel samenwonen

Ik woon nu al 2,5 jaar samen met Bart en Lola en ik ben haar echt als mijn dochter gaan zien. Ik ben dol op haar. Ze zit nu middenin de puberteit en dat kan soms best pittig zijn. Vooral voor Bart. Het is zelfs zo erg dat zij het beter met mij kan vinden dan met haar vader.

Altijd klaarstaan voor haar

Als ze een probleem heeft dan komt ze als eerste naar mij toe. Ik vind dit mooi om te zien. Laatst vroeg ik waarom ze dat deed en toen zei ze dat ik altijd voor haar klaarstond. Dat vond ik zo mooi om te horen. Ik vertelde haar dat ik dat altijd blijf doen en dat meen ik ook echt.”

Ilse (31): ‘Mijn eetstoornis heeft m’n gezin kapot gemaakt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.