Lisa van den Akker
Lisa van den Akker ADHD 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Inspirerend: deze 8 succesvolle beroemdheden hebben ADHD

Als het gaat over ADHD wordt er vaak gefocust op de negatieve aspecten van deze stoornis, of op de problemen die ADHD met zich meebrengt. Ook jouw kind met ADHD zal dit zelf merken. Goed dus om ook eens iets positiefs te zeggen over deze gedragsstoornis, want er zijn bijvoorbeeld heel veel succesvolle beroemdheden die ADHD hebben. Inspirerende voorbeelden voor je kind!

Kinderen (en volwassenen) met ADHD hebben het niet altijd makkelijk. Maar dat betekent niet dat je niet al je dromen kunt waarmaken. Oké, soms zal je er iets harder voor moeten werken. Of niet, want ADHD kan soms ook in je voordeel werken. Maar dat alles mogelijk is, bewijzen deze succesvolle beroemdheden.

Succesvolle beroemdheden met ADHD

Deze acht beroemdheden hebben allemaal de diagnose ADHD gekregen.

1. Justin Bieber

Als we het hebben over een superster van deze tijd, dan is Justin Bieber toch wel één van de grootste. Hij werd gediagnosticeerd met ADHD en OCD, wat zijn leven niet altijd makkelijk maakte. Toch is deze popster als sinds zijn jeugd een megaster.

2. Michael Phelps

Omdat hij als kind te veel energie had, stuurde zijn moeder de zevenjarige Michael Phelps naar het zwembad. Toen hij negen was werd de diagnose ADHD gesteld, maar zwemmen bleef hij doen. Twintig jaar later is hij de grootste olympische kampioen ooit.

3. Will Smith

Dat deze zanger en acteur gediagnosticeerd is met ADHD verbaast je misschien minder. The Fresh Prince was immers ook een druk type. Als kind werd Will hij naar eigen zeggen vaak: ‘de grappenmaker die moeite heeft met opletten’ genoemd.

4. Paul de Leeuw

Wie kent hem niet, Paul de Leeuw is een van Nederlands bekendste presentatoren en dat hij ADHD heeft is vaak te merken in zijn shows en programma’s. Toch is hij mega succesvol en populair.

5. Prince Charles

Dat je ondanks ADHD ook heel gedistingeerd en rustig over kunt komen bewijst de aankomend koning van Engeland, Prince Charles. Hoewel er niet veel over wordt gesproken schijnt hij namelijk wel officieel ADHD te hebben.

6. Paris Hilton

Natuurlijk ook een vrouw in het lijstje, en wat voor eentje. Superster Paris Hilton kreeg de diagnose toen ze twaalf jaar oud was en worstelt sindsdien regelmatig met de stoornis.

7. Justin Timberlake

Ook zanger Justin Timberlake werd gediagnostiseerd met ADHD en OCD, net als zijn naamgenoot Justin Bieber dus.

8. Emma Watson

Je kent haar als Hermelien in de Harry Potter films, maar ook deze succesvolle actrice heeft ADHD.

ADHD maar liever geen Ritalin? Deze 7 alternatieven kun je proberen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HealthlineArtiestennieuws

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.