Gina Koninkx
Gina Koninkx Schoolkind 24 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Twee keer twee = 4 trucjes om thuis de tafels te oefenen met je kinderen

‘Drie keer drie is neeeegen, zes keer acht is achtenveeeertig.’ Als kind heb jij dit ook maar wát vaak uit je hoofd zitten leren. Dat viel nog niet mee want de tafel van zeven, acht en negen is toch best pittig (ken jij ze nog?). Deze trucjes helpen je kind thuis bij het tafels oefenen.

De tafels oefenen

Hopelijk gaat het je kids wat makkelijker af dan jou. Kan haast niet anders want deze simpele trucjes in huis helpen ze om het tafels oefenen snel onder de knie te krijgen.

1. Hang de tafels op de wc

Plak een grote poster op de muur van de wc. Dit is een plek waar je toch een aantal keer per dag bent (meteen een leuke training voor jezelf) en zo kunnen ze bij elk wc-bezoekje een snelle blik werpen op de tafels. Herhaling, herhaling, herhaling.

Tip: maak samen met je kind een poster van de tafels. Het maken van de poster zelf is namelijk ook al een oefening en ze zullen vast apetrots zijn op hun eigen poster in de wc.

2. Vraag ernaar op onverwachte momenten

Maak er een gewoonte van om op onverwachte momenten een aantal rekensommen te vragen. Ook hiermee train je het oefenen van de tafels. Ze moeten snel schakelen, nadenken en hebben geen spiekbriefje bij de hand. Je zal merken dat dit steeds sneller gaat.

LEES OOK: Het ABC-trucje waarmee je ieder kind motiveert om (meer) te lezen

3. Schaf een online programma aan

Kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken bij het tafels oefenen? Schaf dan een extra online programma aan. Dit zijn vaak opdrachten die op een heel speelse manier kunnen worden gespeeld, op de iPad bijvoorbeeld.

4. Zing de tafels

Zingen is een manier om dingen makkelijker te onthouden. Ken je nog de rijmpjes van de Franse les op de middelbare school? Waarschijnlijk wel want dit blijft namelijk heel lang hangen! Dit kun je ook doen met de tafels. ‘Drie keer drie is neeeeegen. Zes keer acht is achtenveeeeertig.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.