Bedrock.nl
Bedrock.nl Opvoeden 31 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe bespreek je seksvragen met je kinderen? In de podcast ‘Sekspraat’ geven jongeren advies

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: ‘Sekspraat’ van Dance4Life, een podcast-serie met seksuele voorlichting voor volwassenen door – jawel – jongeren.

Praten over seks-gerelateerde onderwerpen met je ouders. Ga jij deze onderwerpen gemakkelijk aan of heb je echt geen idee hoe je dit bespreekbaar moet maken?

Hoewel jongeren onderling makkelijker over seks lijken te praten, blijft het praten met ouders over seks toch vaak een beetje awkward. Vaak lijken ouders zelf ook niet helemaal te weten hoe ze dit moeten aanpakken en worden bepaalde onderwerpen (jammer genoeg) zelfs vermeden.

Lees ook: In hoeverre zijn ouders bepalend voor de levenskeuzes van hun kinderen?

De Sekspraat Podcast

In de podcast-serie Sekspraat van Dance4Life worden onderwerpen als porno, de eerste keer samen slapen en vanaf welke leeftijd je begint met seksuele voorlichting besproken.

Radio dj en ambassadeur van Dance4Life Barry Paf presenteert een seks-gerelateerde vraag of dilemma ingestuurd door een ouder. Het leuke is dat hij jongeren van rond de 15 en 16 jaar vervolgens aan het woord laat om hun kijk op dit onderwerp los te laten. Hoe vinden zij dat ouders deze onderwerpen moeten aanknopen?

Zowel de jongeren als volwassenen geven zich bloot in deze podcast. Waar de volwassenen zichzelf kwetsbaar opstellen door hun dilemma’s en vragen op tafel te leggen, delen de jongeren hun ongezouten mening, advies én persoonlijke ervaringen.

Verwacht open gesprekken over het belang van seksuele voorlichting, maar ook het belang van vrijheid en vertrouwen bij seksuele kwesties.

Dance4Life – The Movement For Safe Sex

Dance4Life is een goed doel dat jongeren wereldwijd inspireert om veilige en fijne seks te kunnen hebben. Door de belevingswereld van jongeren centraal te stellen en lastige onderwerpen bespreekbaar te maken, wil Dance4Life het taboe op seks wegnemen.

De driedelige podcast-serie Sekspraat draagt hieraan bij door hierover in gesprek te gaan met zowel jongeren als volwassenen.

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Hoe bespreek je seksvragen met je kinderen? In de podcast ‘Sekspraat’ geven jongeren advies
Sluiten