Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Update J/M Ouders-challenge ‘minder schermtijd voor mama’: ‘Een griepje, en al m’n principes gaan overboord’

Wanneer het gaat over schermtijd, gaat het vaak over onze kinderen. Maar hoe zit het eigenlijk met onze eigen schermtijd? Hoofdredacteur Lisa van den Akker vindt dat ze komend jaar wel wat minder schermtijd kan gebruiken, maar dat klinkt makkelijker dan dat het is. Komende maand neemt ze je daarom mee in haar ervaringen, obstakels en resultaten in deze goede voornemens challenge.

Vorige week vertelde ik jullie trots dat mijn schermtijd gedaald was tot een gemiddelde van 3,5 uur per dag. Een uur minder dan voorheen. Ik hoopte de dalende trend door te kunnen zetten. Maar of dat is gelukt?

Minder schermtijd voor mama

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Het antwoord is namelijk; nee. Met een hoofdletter N. Toch heb ik er wel een (vind ik zelf) goede reden voor. Want zoals je hier al eerder kon lezen werd ons gezin getroffen door een griepgolf. Een naar, besmettelijk buikgriepje dat ons al ruim een week bezig houdt.

Het begon met onze peuter, toen de baby, toen mijn oudste dochter en ikzelf. En zoals het er nu naar uitziet is mijn man de volgende. Oftewel, lange nachten, slechte dagen. Een en al ellende en heel veel Netflix.

De eerste dag deed ik nog een poging om het vol te houden, maar na een uur lang midden in de nacht naar Spongebob te hebben gestaard, samen met mijn zieke peuter, koos ik eieren voor mijn geld. F*ck it, dan maar mijn principes overboord.

Dat resulteerde in het bingen van het nieuwe seizoen van Queer Eye, binnen een paar dagen. En het resulteerde ook in een aanzienlijk hogere schermtijd van net iets meer dan 5 uur. Aiii.

schermtijd

Met goede moed

Deze week is helaas nog niet zo goed begonnen, omdat ik maandag echt nog ziek op bed lag. Maar vanaf nu ga ik er weer vol goede moed voor. Hopelijk kan ik daarmee mijn schermtijd deze week weer iets omlaag brengen. Volgende week lees je in het laatste deel van mijn challenge hoe het is verlopen, en hoe ik deze poging tot minder schermtijd heb ervaren.

5 uur schermtijd voor je kind? Volgens dit onderzoek kan dat prima

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.