Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 21 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Back to school: zo hou je het vakantiegevoel nog wat langer vast

Het is weer voorbij gevlógen! Die paar weekjes vakantie zitten er alweer op voor een hoop mensen. Zit jij in de stress en de sleur van het dagelijks leven: werk, sport, voor de kindjes zorgen en het huishouden draaiende houden? Dan kun je vast wel wat tips van ons gebruiken om het vakantiegevoel vast te houden.

De vakantie gaat altijd veel te snel voorbij, voor je het weet sta je weer boterhammen voor de lunchtrommel te smeren. Loopt je agenda weer vol met meetings en rij je weer als taxi heen en weer naar de sportclub. Dus het vakantiegevoel wat langer vast houden, dat is niet verkeerd..

Zo hou je het vakantiegevoel langer vast

Met deze handige tips gaat het zeker lukken om nog even in de vakantiestemming te blijven.

1. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Print je mooiste vakantiefoto’s uit en stop ze in een lijstje of plak ze (tijdelijk) op een muur met washi tape. Zo geniet je nog weken na van jullie vakantie. Want je weet zelf ook wel: die digitale foto’s komen vaak niet verder dan je bureaublad en een fotoalbum blader je ook niet iedere dag door. Oh, en verwissel iedere dag de foto op de achtergrond van je telefoon voor een andere leuke vakantiefoto.

2. Snuif de buitenlucht op

Op vakantie ben je dag en nacht buiten. Lekker nog even ‘s avonds een wandeling maken of buiten een wijntje drinken met een goed boek. Stom eigenlijk dat je eenmaal thuis al snel op de bank ploft. Hou die vakantiegewoonte vast, ook als het in Nederland niet zo’n mooi weer is als op vakantie. Trek een vest aan, steek de vuurkorf aan en ga naar buiten. Even een fris hoofd halen en nieuwe energie opdoen.

3. Boek je volgende vakantie

Vakantiepret begint al met het boeken van je reis. Ga dus nu al lekker aan de slag met het zoeken naar een mooie reis voor volgend jaar. Of boek een weekendje weg in eigen land. Werken na de vakantie wordt een stuk fijner als je kunt aftellen: ‘nog maar zeven weken tot dat vriendinnenweekend!’ Of wat dacht je van op zoek naar de mooiste wintersportvakanties?

4. Haal vakantiegeuren in huis

Welke geur haalt bij jou herinneringen aan de vakantie op? Haal ze in huis! Of dit nu je favoriete shampoo is, after sun (gebruik ‘m als bodylotion!) of een grote pan paella. Hetzelfde geldt eigenlijk voor smaak, dus sla je favoriete drankje op vakantie groots in. Toegegeven, eenmaal thuis smaakt alles anders, maar je waant je wel heel eventjes weer op dat heerlijke terras.

5. In huis (of de tuin) kamperen

Welk kind vindt dit nou niet leuk? Hoe leuk is het om je kind met vriendjes of vriendinnetjes in een tent in de tuin te laten slapen of in huis. Kamperen is toch iets speciaals, en al helemaal thuis! 365 dagen per jaar je kinderen een vakantiegevoel bezorgen?

6. Maak een doos met herinneringen

Koop een diepe fotolijst en vul deze met mooie herinneringen. Leuk voor op de kinderkamer! Zo hebben jij en de kinderen een kunstwerkje waaraan jullie iedere dag vakantieherinneringen kunnen ophalen.

7. Leer een taal

Helemaal gek van Italië? Een echte Francofiel? Grote kans dat je volgend jaar weer naar hetzelfde vakantieland gaat. In dat geval is het interessant (en vooral ook erg leuk) om een talencursus te volgen. Te duur, of iets te veel van het goede? Download dan een paar app’s om tijdens het jaar wat woordjes te leren. Bovendien is het leren van een vreemde taal goed voor je! Hier lees je wat voor verrassende effecten het kan hebben!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.