Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 13 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Rosanna (38): ‘Hij ging er vandoor met een tien jaar jongere vrouw uit de sportschool’

Dat de relatie niet goed zat, wist ze zelf ook wel. Boy en Rosanna hadden relatieproblemen waar ze aan moesten werken. “Dat hij ervandoor zou gaan met een tien jaar jongere vrouw uit de sportschool had ik nooit verwacht”, vertelt Rosanna aan J/M Ouders.

“Boy en ik waren zo’n tien jaar samen. Ik ontmoette hem toen we beide eind twintig waren. We waren stapelverliefd op elkaar en waren allebei over één ding heel zeker. We wilden kinderen. Twee jaar later had ik al een positieve zwangerschapstest in handen.

Andere vrouw

Eerst werd onze zoon Seb geboren en anderhalf jaar later kregen we nog een zoon, James. We kwamen middenin de tropenjaren terecht. Ik denk dat elke relatie het zwaar heeft in deze periode, maar ik had niet verwacht dat het Boy en mij zo uit elkaar zou drijven.

Door de kinderen leefden we compleet apart van elkaar. We hadden geen tijd meer om ’s avonds iets samen te doen, daarom planden we alles apart van elkaar. De avonden dat we wel samen waren lagen we uitgeteld op de bank te Netflixen.

Ruzie

De ruzies werden steeds erger. We kregen overal ruzie over, over de afwas, over de opvoeding, over de boodschappen en over geld. Diep van binnen wist ik wel dat het niet werkte, maar we bleven bij elkaar voor de kinderen.

Ik zag het ook helemaal niet voor me om helemaal in mijn eentje voor twee kinderen van drie en vier jaar te zorgen. We bleven dus een beetje doorkachelen in de hoop dat het beter zou worden als de kinderen groter werden.

Geen liefde

We hebben het nog een aantal jaren volgehouden, er zat helemaal geen liefde meer in de relatie. We waren alleen ouders van Seb en James, verder niets. Praktische zaken werden geregeld en ons sociale leven was compleet los van elkaar.

Als ik thuis kwam van mijn werk, hoopte ik dat hij ’s avonds weg zou zijn. De dagen dat hij overdag aan het werk was en ik alleen thuis met de kinderen vond ik het fijnst. Toch hoopte ik dat het ooit nog goed zou komen, omdat ik het zo zielig vond voor de kinderen als we uit elkaar zouden gaan.

Zat

Inmiddels waren Seb en James al zes en zeven jaar en onze relatie was nog net zo slecht als toen ze klein waren. Op een dag, helemaal uit het niets, vertelde hij het. Hij was onze relatie en ons huishouden helemaal zat.

Dit was niet zoals andere keren, want we hadden geen ruzie. Het was een rustig gesprek waarin eindelijk de knoop doorgehakt werd. Hij ging tijdelijk bij zijn moeder wonen tot hij een nieuwe woning gevonden had.

Verlaten

Een aantal dagen later vertelden we het de kinderen. Een aantal weken later kwam de aap uit de mouw. Van zijn moeder, waar ik goed contact mee heb, hoorde ik dat hij aan het daten was met iemand die hij in de sportschool ontmoet had.

Hij woonde amper bij zijn moeder, hij zat namelijk de hele tijd bij die vrouw. Ze kenden elkaar al en ik weet zeker dat er daarvoor al iets speelde. Ik kan het hem niet eens kwalijk nemen. Ons vuurtje was al jaren gedoofd. Ik had alleen niet verwacht dat hij me echt zou verlaten.”

6 belangrijke levenslessen die kinderen van gescheiden ouders leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.