Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 31 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo vier je de verjaardag van je kind tijdens een lockdown: 6 originele ideeën

Hoe balen is het dat je kind jarig is, precies middenin een lockdown. Bezoek ontvangen kan niet, of misschien net aan twee personen. Dat is natuurlijk niet de verjaardag die jullie in gedachten hadden! Gelukkig zijn er veel alternatieven voor het vieren van een normale verjaardag tijdens een lockdown.

Verjaardag van je kind tijdens een lockdown

Wil je de verjaardag van je kind graag op een alternatieve manier vieren, vanwege een lockdown? Kijk dan eens of een van de volgende ideeën jullie aanspreekt.

Een drive-by verjaardag

Als de visite een beetje in de buurt woont, kan je een drive-by verjaardag voor je kind organiseren. De visite komt dan aanrijden in de auto en geeft op afstand een cadeautje aan de jarige. De visite krijgt een taartje mee in de auto, denk hierbij bijvoorbeeld aan cupcakes per stuk verpakt. Woon je in een drukkere straat? Vraag de buren dan om de parkeerplaats voor jullie deur vrij te houden en maak zelf een mooi verjaardagsbord voor je kind, zodat de visite weet dat ze even (veilig) op die parkeerplaats kunnen gaan staan.

Een voortuinfeestje

Eigenlijk werkt dit hetzelfde als de drive-by verjaardag, maar met mooi weer kan je de voortuin leuk versieren, alle cupcakes op een tafel uitstallen en een kopje koffie klaarzetten voor de aanrijdende visite. Zo kunnen jullie even kort kletsen en wat drinken, als de regels dit toestaan natuurlijk.

Verjaardagskaarten

Vraag vrienden, familie, klasgenoten en buren om een kaart te versturen naar de jarige, zodat het hele huis gezellig vol met kaarten hangt op de verjaardag van je kind.

Verjaardagslied

Laat alle visite die normaal gesproken zou komen een verjaardagslied inzingen op een filmpje en speel deze allemaal af voor de jarige. Of spreek een tijdstip af waarop iedereen online is om de jarige toe te zingen. Laat iedereen een taartje eten achter de laptop, zodat er toch nog een soort feestje ontstaat. Ook cadeautjes kunnen van tevoren al opgestuurd worden, de jarige job kan die dan tijdens het online feestje uitpakken.

Buren’feestje’

Zijn er veel buurkindjes waar je kind regelmatig mee speelt? Laat die allemaal iets leuks organiseren op de dag van de jarige. Bijvoorbeeld een grote stoepkrijttekening, of laat ze allemaal een ballon brengen of aan het tuinhekje hangen. Of misschien willen ze samen een verjaardagslied zingen? Natuurlijk is het dan ook leuk om taartjes uit te delen die de buurkids verdeeld over de (voor)tuinen kunnen opeten.

Maak er een gezinsfeestje van

Vier de verjaardag van je kind samen met het gezin, met een versierd huis, ontbijt op bed, verjaardagsliedjes, cadeautjes, taart, leuke spelletjes en activiteiten waardoor je kind zich echt jarig voelt en de visite niet eens mist. Later kunnen jullie alsnog een (klein) feestje geven voor familie en vrienden.

Lees ook:

15% meer ouders hebben tijdens lockdown geen geld voor de verjaardag van hun kind, Stichting Jarige Job helpt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.