Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Lichaam 1 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

DIY: de mooiste zomervlechten voor meisjes

Ben je op zoek naar leuke zomerkapsels voor je dochters met lang haar? Maak dan mooie vlechten voor je meisjes. We hebben hieronder drie leuke ideeën met daarbij een eenvoudige uitleg voor je klaarstaan. Op deze manier maak je vlechten in een handomdraai. Kijk je mee hoe je deze zomerse kapsels kunt maken?

En natuurlijk zijn deze zomerse vlechten ook heel leuk om te maken in een ander seizoen.

Zomerse vlechten met DIY

Wanneer het zo warm is, is het voor je kind fijn om het haar vast te hebben. Zo hangt het niet in de nek en zo worden plakharen voorkomen. Deze drie zomerse vlechten zien er niet alleen leuk uit, ook zijn ze na wat oefenen makkelijk te maken.

1. De visgraat

Een visgraatvlecht is een fantastische vlecht voor als je geen haast hebt bijvoorbeeld in de vakantie. Zo maak je deze vlecht.

 1. Verdeel het haar in twee delen met een scheiding in het midden. Wanneer je een nette vlecht wil maken kun je een kam gebruiken om het haar in gelijke stukken te verdelen. Liever een nonchalante look? Gebruik dan gewoon je handen.
 2. Trek een dunne pluk uit de buitenkant van de linkerkant. Trek deze pluk over de linkerkant heen en onder de rechterkant door. Hoe dunner de plukken, des te moeilijker de vlecht wordt.
 3. Herhaal dit met de rechterkant: pak een dunne pluk van de rechterkant en trek deze over de rechterkant heen naar links toe om deze vervolgens onder de linkerkant door te trekken.
 4. Blijf zo doorgaan tot je de onderkant hebt bereikt en zet de vlecht vast met een elastiekje.
 5. Wil je een extra nonchalante look? Trek dan als je de vlecht af hebt de vlecht iets uit elkaar.

2. Twee nonchalante vlechtjes

Wanneer je voor twee vlechten wil gaan dan zijn twee nonchalante vlechten erg leuk om te maken. Twee vlechten staan bij meisjes altijd schattig en is dan ook een leuke zomervlecht. Zo maak je deze twee vlechten.

 1. Verdeel het haar in twee delen. Doe dit voor een nonchalante look gewoon met je handen. Zet een kant vast met een klem.
 2. Begin op de hoogte van het oor. Verdeel de eerste kant in drie delen. Om een extra speels effect te krijgen kun je de delen qua grootte iets laten afwijken.
 3. Pak de linkerpluk en haal deze boven de middelste pluk langs. Op deze manier is de linkerpluk nu de middelste pluk geworden.
 4. Pak daarna de rechterpluk en haal deze ook weer boven de middelste pluk langs. Op deze manier is de rechterpluk nu de middelste pluk geworden.
 5. Herhaal deze stappen tot je aan het einde van de vlecht bent gekomen. Zet daarna de vlecht vast.
 6. Herhaal vervolgens deze stappen om de andere vlecht te maken.
 7. Om de vlechten lekker nonchalant te maken kun je heel voorzichtig aan de zijkanten van de vlechten trekken. Ook kun je er wat kleine plukjes uit trekken.

3. Pull through vlecht

Deze pull through vlecht is de perfecte zomervlecht voor meisjes met fijn haar. Met deze vlecht kun je eenvoudig meer volume creëeren. Zo maak je deze vlecht.

 1. Pak een deel van het haar aan de bovenkant en zet het vast met een elastiekje. Hoe hoger de staart, des te eerder je begint met de vlecht.
 2. Pak daarna horizontaal een lager deel van het haar en maak ook dat deel vast met een elastiekje.
 3. Splits vervolgens het tweede staartje in het midden en trek de bovenste staart erdoorheen.
 4. Maak daarna onder het tweede staartje een derde staartje en doe daar het haar van de tweede staart doorheen. Herhaal deze stap tot je bij het einde van het haar komt.
 5. Voor extra volume kun je de pull through vlecht daarna nog wat uit elkaar trekken.

https://www.jmouders.nl/dochter-heeft-zelfde-witte-pluk-haar-als-moeder/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.