Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 30 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

9x leerzame én mooie kinderboeken over de seizoenen door het jaar heen

De veranderende seizoenen zijn een bijzonder fenomeen. Ieder seizoen is zo verschillend en het is voor je kind heel leerzaam om hier meer inzicht in te krijgen. Met deze negen mooie kinderboeken leer je jouw kind meer over alle seizoenen door het jaar heen.

Bij de herfst horen regen en pompoenen, bij de winter horen sneeuw en ijs, bij de lente horen bloemen die opkomen en bij de zomer horen zon en zee. Bij ieder seizoen hebben we bepaalde associaties. In deze boeken vind je die allemaal terug.

Kinderboeken over seizoenen

Negen pareltjes die thuishoren in jouw boekenkast.

1. Door het jaar heen

Een lief kartonboekje met mooie zachte illustraties over verschillende seizoenen. Ieder illustratie wordt begeleid door een klein gedichtje. Een fijn boekje voor de allerkleinsten. Je koopt het boekje hier voor 7,95.

Bron:

2. Een jaar voorbij

In dit mooie boek met moderne illustraties zien we iedere keer dezelfde plek in een ander seizoen. Namelijk een huisje in het bos met een mooie berkenboom ervoor. Zie hoe de boom en het landschap iedere maand veranderen. Met korte tekstjes om voor te lezen. Dit boek zet je in de kast voor 14,95.

Bron:

3. Seizoenen

Een prachtig leerzaam boek voor wat kleuters en oudere kinderen. In dit boek vind je heel veel informatie met prachtige tekeningen over de natuur door het jaar heen op verschillende plekken op aarde. Leer over dieren, bomen en planten van de noordpool tot de Australische mangrove. Je koopt het boek voor 14,99.

Bron:

4. Een jaar in één dag

Dit boek is een echt pareltje. Je volgt het verhaal van Fleur die in één dag alle seizoenen van het jaar doorloopt. En niet alleen is dit boek prachtig geïllustreerd het is ook nog eens voorzien van de prachtige muziek van Vivaldi. Op iedere bladzijde hoor je een stuk van ‘De vier jaargetijden.’ Hoe bijzonder! Je koopt dit boek voor 19,95.

Bron:

5. Seizoenen

Een leuk en leerzaam boek uit de ‘willewete’ lijn van Clavis. Heel veel informatie en leuke weetjes over alle vier de seizoenen. Met lieve en duidelijke tekeningen erbij. Dit boek is een aanrader voor kleuters! Je koopt hem voor 16,95.

Bron:

6. Lente, zomer, herfst, winter

Een boekje over een uil in een boom, met een leuke uitsnede waardoor je de uil steeds blijft zien. De boom verandert gedurende het jaar maar de uil blijft lekker zitten waar hij zit. Met een leuk verhaal op rijm is dit een fijn boekje om voor te lezen aan peuters. Je hebt hem in huis voor 13,99.

Bron:

7. Van Winterkrans tot Zomerdans

Een mooi boek dat alle jaarfeesten zoals gevierd op de vrije school beschrijft. De zachte tekeningen met korte versjes zijn ook leuk voor alle kinderen die niet op de vrije school zitten. Een fijn boek voor kleuters. Je koopt hem voor 14,95.

Bron:

8. Seizoenen

In 2011 bekroond met een Gouden Penseel, dus dat dit boek mooi geillustreerd is, is een feit. Dit boek benoemt allerlei aspecten van de seizoenen met een term en illustratie. Van Hulst tot dauw en een mug. Alles is in dit dikke boek opgenomen. Je koopt dit boek voor 19,95.

Bron:

9. Kabouter Thijm

Kabouter Thijm ervaart in het bos de verschillende seizoenen. Hij ziet de blaadjes vallen de bosaardbeien groeien en voelt de koude winternachten. Een dun boekje met getekende illustraties en korte verhaaltjes op rijm. Je koopt dit boekje voor 10,50.

Lees ook:

5x de allermooiste kinderboeken over de herfst voor peuters en kleuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.