Valery de Voijs
Valery de Voijs School 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Veilig Verkeer Nederland: Ouders, breng je kind niet met de auto naar school

Omdat de meeste scholen in een woonwijk liggen zou je verwachten dat kinderen dan ook lopend of met de fiets naar school worden gebracht. Toch blijkt uit onderzoek dat zo’n 12 tot 15 procent van schoolgaande kinderen met de auto worden afgezet op school. Veilig Verkeer Nederland (VVN) start daarom vandaag een campagne om dit te veranderen, want veel auto’s rondom school zorgt voor een onveilige situatie.

Afgelopen maandag maakte VVN bekend dat schooldirecteuren en ouders zich regelmatig storen aan het verkeer rondom de scholen. Vandaar dat ze vandaag starten met de campagne ‘meedoen is makkelijk’ waarmee ze ouders oproepen hun kinderen niet meer met de auto naar school te brengen.

Hoe leer je je kinderen veilig deelnemen aan het verkeer?

Niet meer met de auto naar school

Het is dus niet perse de lange afstand waarom ouders hun kinderen liever met de auto brengen, maar voornamelijk voor de veiligheid. VVN laat weten dat ouders vaak denken dat het veiliger is om hun kinderen met de auto naar school te brengen. Omdat veel ouders dit denken, loopt het aantal auto’s voor de school dus op, en dat brengt juist meer gevaren met zich mee. Een woordvoerder van VVN stelt daarom dus voor om lopend of op de fiets naar school te gaan. Zo kunnen kinderen wat praktijkervaring opdoen, en zorgt het tegelijk voor een kwalitatief momentje samen.

Automobilisten

Uit recent onderzoek blijkt dat 69 procent van alle Nederlands vindt dat de schoolomgevingen veiliger kan. Wie een steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid? De automobilisten. De campagne is dus niet alleen gericht aan ouders van schoolgaande kinderen, maar aan iedereen die een auto bezit. Zo kunnen andere bestuurders erop letten om scholen te vermijden, of zelf ook de fiets te pakken.

Schoolgaande kinderen of niet, af en toe de auto laten staan kan natuurlijk nooit kwaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parool

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.