Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Opvoeden 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Working mom? 5 x redenen waarom je een te gekke moeder bent!

Dit artikel is een regelrechte ode aan de werkende moeder! Want een huishouden runnen naast dat je ook nog op kantoor moet zwoegen is beslist niet altijd makkelijk. We vonden het daarom hoog tijd om alle working moms is in het zonnetje te zetten.

We delen vijf redenen waarom jij als werkende moeder te gek bent!

Werkende moeder

1. Je bent een ster in organiseren

Als werkende moeder moet je heel wat ballen hooghouden en dus heb je je afgelopen jaren ontwikkeld tot een ster in organiseren. Kids naar school, naar de hockey en ondertussen ook nog naar kantoor moeten? Geen probleem voor jou! Je weet de boel soepeltjes te laten verlopen zonder dat je kids enige druk of stress ervaren. You go mom!

2. Je bent onwijs dankbaar voor de tijd met je kinderen

Wanneer je 24/7 met je kids bent, kan het soms zijn dat het je even ontgaat hoe dankbaar je voor ze bent. Juist wanneer je als moeder na een lange werkdag thuiskomt, besef je je hoe erg je ze hebt gemist. Je beseft je dan ook keer op keer hoe belangrijk ze voor je zijn en haalt daarom alles uit de tijd die je met je kroost hebt. Je omarmt de beperkte tijd, maar bent wel volop aanwezig.

3. Je bent een rolmodel voor je kids

Als werkende moeder die veel ballen hooghoudt, ben je een hartstikke mooi rolmodel voor je kind. Je leert ze indirect dat er in het leven gewerkt moet worden om centjes te verdienen en toont ze hoe belangrijk het is om je te blijven ontwikkelen. Je kids zullen zien waar het leven onder andere omdraait en leren hoe fijn het is om een leuke baan te hebben.

Naast dat het voor kinderen te gek is om een werkende moeder te hebben (zie bovenstaande redenen), is het ook onwijs fijn voor jezelf. Je houdt een deel van jezelf uniek en bent niet alleen maar moeder, maar ook vrouw, vriendin en noem maar op. En eerlijk is eerlijk: dat maakt je als geheel ook een leuker mens.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scarymommy

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.