Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De zomervakantie van Floriens gezin kost €20.000: ‘En dat is dan alleen de reis en het verblijf’

Florien gaat samen met haar gezin twee keer per jaar op vakantie en wanneer ze gaan, pakken ze ook echt uit. Zo ook deze zomer weer, voor hun zomervakantie hebben ze maar liefst 20.000 euro uitgegeven. “Zo lang het kan, doen we het.”

“Mijn man en ik verdienen veel geld en wanneer we dan op vakantie gaan, willen we het goed doen. Onze kinderen van twaalf en veertien jaar hebben al veel landen van de wereld gezien: van Australië tot Cuba en van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Ze zijn overal geweest. We houden ervan om met zijn viertjes op reis te gaan en we gaan dan ook zeker twee keer per jaar op vakantie.

Dure zomervakantie

Ook deze zomer gaan we weer op vakantie. Helaas niet zo lang als ik had gewild, maar we gaan in ieder geval. Deze zomer staat Saint Tropez op de planning en daar zitten we twee weken lang in een mooie en luxe villa. Heerlijk ontspannen. Deze zomervakantie heeft wel een prijskaartje: we hebben namelijk 20.000 euro uitgegeven. En dat is dan alleen de reis en het verblijf. 

Duizend euro op een dag 

Alle uitstapjes en bezoeken aan restaurants en beachclubs moeten daar nog bijgerekend worden. Tijdens een vakantie doen we altijd iets leuks. Van luxe uit eten tot dagjes uit: we kijken dan nooit naar de prijzen. Aan het eind van de vakantie zien we normaal gesproken dat we duizenden euro’s hebben uitgegeven. Soms zelfs duizend euro op een dag. Zo lang het kan, doen we het. Er is niets lekkerder dan niet op je rekening te hoeven kijken. 

Jaloerse mensen

In onze omgeving zijn de mensen weleens jaloers. Ook als we iets op Instagram posten, bijvoorbeeld een luxe etentje of een foto van een gehuurde villa, krijgen we vaak reacties als: ‘Het geld kan niet op’ of ‘Zozo, doe maar weer duur en luxe’. Het is jammer dat kennissen jaloers zijn, maar dat zij het een ander niet gunnen, is niet mijn probleem. 

Leerzaam en ontspanning

Tijdens onze dure vakanties proberen we onze kinderen wel altijd iets mee te geven van de natuur en de cultuur. Op die manier is onze vakantie niet alleen maar fun en ontspannen, maar is het ook leerzaam voor ze. Deze vakantie staat er een toffe survival tour op de planning en als die afgelopen is, dan strijken we weer neer in onze luxe villa. Heerlijk toch, als dat zo kan.”

Dilemma: ‘Zullen we op vakantie gaan met de buren en hun gezin?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.