Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 1 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Bente: ‘Ik heb mijn zoon (15) van school afgehaald nadat er een naaktvideo van hem rondging’

Kinderen zijn impulsief en zijn zich vaak van geen kwaad bewust. Ook niet als het om het rondsturen van een naaktfoto of naaktvideo gaat. Bente weet er alles van. Haar zoon stuurde een naaktvideo van zichzelf naar een meisje, waarna de hele school de video te zien kreeg. “Hij was er kapot van en schaamde zich zo erg, dat hij niet meer naar school wilde.”

“Mijn zoon was een slimme en populaire jongen. Hij had niet alleen op school veel vrienden, ook had hij een vast groepje waar hij na school en in de weekenden leuke dingen mee deed. Veel meiden waren weg van hem en liepen achter hem aan. Niets stond een leuke toekomst in de weg, totdat een meisje besloot om een naaktvideo van hem door te sturen.

Naaktvideo

Mandy vond mijn zoon Stanley al maanden leuk en ze deed dan ook erg haar best om aandacht te krijgen van Stanley. Na een tijdje zag Stanley haar ook wel zitten en begonnen ze elkaar berichtjes te sturen. Eerst waren die berichtjes nog onschuldig, maar als snel werden ze uitdagender. Hij vertelde dat het zo uit de hand liep dat zij hem halfnaakte foto’s stuurde en hij haar een video waarin hij zichzelf naakt filmde.

Zoon in paniek

Een week later kwam Stanley in paniek thuis. Hij vertelde dat hij die dag leerlingen hoorde smoezen toen hij door de gangen van de school liep. Hij had geen idee wat er aan de hand was. Even later ontving zijn beste vriend op WhatsApp de naaktvideo van Stanley. Zijn vriend liet het hem zien en op dat moment vielen voor hem de puzzelstukjes op zijn plaats. Hij rende naar de wc’s en sloot zichzelf daar op. Even later haalde een andere vriend hem eruit en bracht hem met de brommer thuis. Na zijn thuiskomst biechtte hij gelijk alles aan mij op. Wat had ik het te doen met hem.

Geen school

Hij vertelde direct dat hij niet meer naar school wilde. Hij kon daar niemand meer onder ogen komen en vertrouwen. Ik nam contact op met zijn mentor en had de volgende dag een gesprek met zijn mentor en de directeur. Ze vonden het allebei een verschrikkelijk situatie waarin Stanley terecht was gekomen. Ze hadden, nadat ze het te horen kregen, ook direct tegen de leerlingen gezegd dat niemand de video nog door mocht sturen.

Wraakactie

Stanley zat met veel vragen. Mijn man zag ook zijn verdriet en besloot om contact op te nemen met Mandy en haar ouders. Hij belde aan en vroeg waarom zij de video naar anderen had gestuurd. Mandy vertelde dat ze de video uit wraak had doorgestuurd, omdat Stanley meerdere keren via WhatsApp contact had gehad met een vriendin van haar. Mandy vond dit contact niet kunnen. Stanley liet bij thuiskomst de berichtjes zien, zodat wij met eigen ogen konden zien dat het contact met Mandy’s vriendin heel onschuldig was.

Andere school

Na weken ziek thuis te hebben gezeten kwam de mentor van Stanley langs. Stanley gaf aan dat hij nooit meer terug wilde naar school. Hij wilde op een school, ver buiten ons dorp, een nieuwe start maken. Ik begreep hem helemaal. Ik ben samen met mijn man en Stanley op zoek gegaan naar een school waar hij zich fijn voelde en waar niemand het filmpje had gezien. We hebben uiteindelijk op 25 kilometer afstand een leuke middelbare school gevonden, waar hij de laatste twee schooljaren kan doen. We brengen en halen hem iedere dag, maar dat maakt ons niet uit. Het enige wat voor ons telt is, dat ons kind goed in zijn vel zit en zich veilig voelt.”

https://www.jmouders.nl/vooral-nederlandse-jongeren-nonchalant-op-internet/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.