Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 13 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Willeke: ‘Mijn zoon (15) stalkte zijn gymlerares’

De zoon van Willeke was zo verliefd op zijn gymlerares, dat hij haar ging stalken. Wekenlang dook hij overal op en stuurde hij haar anonieme berichtjes. “Op het moment dat de directeur vertelde wat er aan de hand was, dacht ik dat ik in een slechte film terecht was gekomen. Mijn zoon, een stalker?”

“Van jongs af aan was mijn zoon Pim een leuke jongen, vol zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Hij was goed in wiskunde en hij vond het heerlijk om te sporten. Hij deed nog harder zijn best, toen hij zijn nieuwe gymlerares zag. Het was een jonge vrouw die net was afgestudeerd als gymdocente. Niet alleen Pim was blij met deze nieuwe docente, ook de andere jongens zetten hun beste beentje voor.

Blozen

Als ik aan het einde van de dag vroeg hoe het op school was, vertelde Pim altijd over de gymles en hoe leuk hij het vond. Op een dag zag ik zelfs dat hij een beetje moest blozen, als hij het over zijn gymlerares had. Toen ik dat zei moest ik hem beloven om het er niet meer over te hebben. Heerlijk, zo’n puber in huis, dacht ik nog.

Schooldirecteur aan de telefoon

Een paar maanden later belde de directeur van zijn school om te vragen of ik direct langs kon komen. Bij binnenkomst zag ik vier mensen in zijn kantoor zitten, waaronder mijn zoon en de gymlerares. De schooldirecteur vertelde dat Pim de gymlerares al wekenlang aan het stalken was. Op het moment dat de directeur vertelde wat er aan de hand was, dacht ik dat ik in een slechte film terecht was gekomen. Mijn zoon, een stalker?

Stalken

Pim dook volgens de gymlerares de laatste tijd overal op: in de omgeving van haar huis, in de supermarkt, bij het huis van haar ouders en voor haar sportschool. Het was allemaal te toevallig. Ook hield hij met een anoniem account haar social media in de gaten en stuurde hij haar zelfs anonieme berichtjes. Op het moment dat ze erachter kwam dat Pim het was, trok ze aan de bel. Ze wilde niet meer aan het werk tot de schooldirecteur er iets aan zou doen.

Geschrokken

De gymlerares vertelde mij dat ze het niet fijn vond dat hij overal ‘toevallig’ opdook waar zij ook was, zeker niet in de omgeving van haar huis. Ze was erg geschrokken en wilde dan ook dat het stopte. Pim vertelde dat hij verliefd op haar was geworden en hij haar allesbehalve bang wilde maken. Ook zei hij dat hij snapte dat hij fout zat. Pim werd door de directeur voor een week geschorst.

Andere klassen

Sinds deze gebeurtenis hou ik Pim extra in de gaten. Ik check zijn social media en ik wil dat hij na schooltijd naar huis komt, in plaats van dat hij ergens rondhangt. De gymlerares is inmiddels overgeplaatst naar de onderbouw en geeft andere klassen les. Pim heeft weer les van zijn oude gymlerares: een strenge vrouw van 57 jaar. Een grote geruststelling voor mij, want daar zal hij vast niet verliefd op worden.”

Anoniem: ‘Ik vind mijn ene kind leuker dan mijn andere kind: maakt mij dat een slechte moeder?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.