Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 11 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Anna: ‘Ik zag m’n zoon (15) zoenen met een jongen’

In de puberteit gebeurt er veel in het leven van een kind. Ze worden voor het eerst verliefd en raken geïnteresseerd in seks. Anna zag haar zoon zoenen met een andere jongen. “Ik schrok. Niet omdat mijn zoon aan het zoenen was met een jongen, maar meer omdat ik niet verwacht had dat hij op jongens zou vallen.”

“En ik maar denken dat ze voetbal aan het kijken waren…”

Huis vol pubers

“Als moeder van drie jongens in de leeftijd van 15, 16 en 18 jaar is het nooit saai. Er is er altijd wel iemand verliefd of verdrietig omdat de liefde over is. Er worden onderling tips over meisjes uitgewisseld. Als moeder is dit leuk om te zien.”

Focus op school

“Onze jongste zoon David is de meest rustige van de drie. Hij had altijd wel vriendinnetjes, maar nooit erg lang. Hij zei altijd dat hij zich liever wilde focussen op school en basketbal. Ik kon dit natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Zijn tijd zou nog wel komen.”

Nieuwe klasgenoot

“David ging al een tijdje met Patrick om, een jongen van school. Patrick was afgelopen jaar in ons dorp komen wonen en bij David in de klas gekomen. De twee waren direct bevriend geraakt. Hij kwam een paar keer per week langs om op de Playstation te spelen en voetbal te kijken. David was blij met z’n nieuwe vriend. Hij was net zo rustig als David en ze konden het samen goed vinden.”

Meer dan vrienden

“Met drie kinderen heb ik een druk huishouden. Als ik thuiskom van mijn werk ben ik bezig met koken, strijken en stofzuigen. Een schoon huis geeft mij rust in m’n hoofd. Ook die avond had ik weer staan strijken. Ik had twee wasmanden vol met gestreken kleding. Normaal gesproken leg ik alles voor de slaapkamerdeuren, zodat de jongens het zelf in hun kasten kunnen leggen. Nu dacht ik: ‘Ik breng het wel even bij David naar binnen’. David zou met Patrick voetbal kijken en ik wilde gelijk vragen of ze wat wilden drinken en trek hadden in chips. Wat ik toen zag zal ik niet snel meer vergeten.”

Zoenen op bed

“Toen ik de deur opendeed zag ik de jongens samen op bed liggen, zoenend. En ik maar denken dat ze voetbal aan het kijken waren… Ik schrok. Niet omdat mijn zoon aan het zoenen was met een jongen, maar meer omdat ik niet had verwacht dat hij op jongens zou vallen. Ik ging naar beneden om het even te laten bezinken. Even later hoorde ik de voordeur dichtgaan en zag ik Patrick wegfietsen.”

Goed gesprek met David

“David kwam even later de woonkamer binnen en we spraken over zijn gevoelens voor Patrick. Ik vertelde hem direct dat ik het helemaal niet erg vond, maar dat ik het totaal niet verwacht had. Hij was blijkbaar al maanden in de war, omdat hij op jongens viel. Ik vond het verdrietig om te horen dat hij daar zo mee gezeten had. Patrick kwam de dag erna langs en ik gaf hem direct een dikke knuffel. Mijn man en de andere zonen reageerden gelukkig ook positief. Inmiddels zijn David en Patrick officieel samen en we hebben David nog nooit zo blij gezien. En dat is het enige dat voor ons gezin telt.”

Anonieme moeder: ‘Toen ik thuis kwam lag mijn man met onze oppas in bed’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.