Sophie Nortier
Sophie Nortier Ouders 27 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

10 redenen dat alle moeders superhelden zijn

Moeders, het is een apart volkje. Ze lijken vreselijk normaal, maar doen stiekem de hele dag bovennatuurlijke dingen waar niemand weet van heeft. Wij vertellen je graag waarom moeders eigenlijk gewoon superhelden zijn.

Mam de superheld!

Heeft jouw kind al alle superhelden films al verslonden, maar lijkt de waardering voor jouw superkrachten ver te zoeken? Wij weten precies waarom jij stiekem een superheld bent.

1. Supersonisch gehoor

Moeders horen alles. Middenin onze slaap horen wij nog de stilste deuren openen en zachtste trippelvoetjes door de gang gaan, richting de ijskast voor een nachtelijke snacksessie.

2. Wij krijgen zelfs de moeilijkste knopen uit elkaar

Daar waar kids de gave hebben om alles ín de knoop te krijgen, krijgen wij het weer uit elkaar. Kabels, kettingen, klitten in het haar. U roept, wij ontknopen.

3. Ninja-reflex

Soms lijkt het misschien of we kunnen vliegen, maar helaas, daar kunnen we slechts van dromen. Maar dankzij onze ninja-achtige reflexen hebben wij menig glas gered van de harde grond, en zelfs kinderen opgevangen nog voordat ze zelf doorhadden dat ze vielen.

4. Wij kunnen uitrekken als Elastigirl van de Incredibles

Twee woorden; zwangerschap en bevalling. Buitenaardse rekkunsten, als je het ons vraagt.

5. Lichtvoetig als een elf

Weet je nog, Legolas uit Lord of the Rings die óp de sneeuw liep? Zo lichtvoetig zijn wij ook, want er is niemand die zo geruisloos uit de babykamer kan wegsluipen als een moeder.

6. Multitasking masters

Multitasking is our middle name. Alle kinderen komen ‘s ochtends op tijd de deur uit, mét volle buik, én lunch en gewassen gymkleren in de tas, tanden gepoetst, haren gekamd en een schone snoet. Terwijl je ook de baby hebt gevoed, jezelf hebt gedoucht, je tas voor werk hebt ingepakt én je partner hebt aangehoord over alle avonturen op diens werk.

Bovennatuurlijk zou je dat kunnen noemen.

7. Tovenarij in de keuken

De magische krachten van een moeder om de kinderen een maal voor te schotelen dat ze smakelijk oppeuzelen, zonder dat ze doorhebben dat daar vijf verschillende soorten groenten in verwerkt zijn.

8. Healing powers

De magie van een kus van een moeder op de zere plek is ongeëvenaard. Zelfs de grootste buil doet geen pijn meer als een moeder er een magische pleister op plakt en er een kus op geeft.

9. Moeders hebben bovennatuurlijke zintuigen

Wij moeders voelen precies aan welk huiltje honger is en welke slaap. Nog voordat de eerste poep de luier raakt, zien wij al dat het gaat beginnen én dat het er een wordt die zal exploderen tot aan de nek.

En zelfs op latere leeftijd voelen wij het aan of een vraag slechts een vraag is, of het mogelijke begin van dramatische avond. Én wij weten op die momenten op slinkse wijze de aandacht om te leiden. Zo zijn er vele wereldoorlogen voorkomen. Geloof ons.

10. Moederliefde

De meest bovennatuurlijke kracht van al is toch wel onvoorwaardelijke moederliefde. Want hoe vaak je ook wordt ondergescheten of -gespuugd, te horen krijgt hoeveel iemand je wel niet haat, of andermans zooi moet opruimen (letterlijk en figuurlijk), je blijft van je kind houden, meer dan van wat dan ook.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.