redactie
redactie Eten en Voeding 19 juni 2018

10x leuke traktatie ideeën

Is je kind jarig, dan mag hij natuurlijk trakteren op school. Maar wat moet je nou toch weer maken? Deze 10 originele trakaties zien er geweldig uit, zijn lekker en zijn nog super makkelijk te maken ook.

Schattige rupsjes

Rijg druiven op een prikker en tot slot een aardbei. Maak oogjes van bijvoorbeeld fondant of met een decoratiestift waar je ook cupcakes mee versiert. Nog gezond ook!

Appelmonsters

Super grappig deze monstertjes. Je maakt ze van een kwart appel waar je een stukje uithaalt. Hier doe je een schijfje aardbei in (kun je eventueel vastzetten met iets plakkerigs als pindakaas), de tandjes maak je van bijvoorbeeld zonnebloempitten. De oogjes maken de monstertjes helemaal af.

Snoephengels

Koop voor elk kind een potlood, bindt hier een dropveter aan met aan het uiteinde een snoepvis en zet deze in een leuk emmertje.

Ijsjes die niet smelten

Koop ijshoorntjes, doe hier wat kleine snoepjes in en vul de bovenkant op met suikerspin in verschillende kleurtjes. Maak het af met wat glazuur, discodip en een parasoltje en je hebt een super leuke traktatie. Let op: doe de suikerspin er pas kort van tevoren op, anders wordt het een klein zielig bolletje. Wil je het de avond van tevoren maken, maak dan ijsbolletjes van bijvoorbeeld reuze marshmallows.

Bloempotjes

Te schattig, deze traktatie. Bak chocoladecupcakes in kleine bloempotjes en maak van marsepein of fondant blaadjes waar je ze mee versiert. Ook leuk met bloemetjes van marsepein.

Gruwelijk lekker

Ook deze traktatie is zo klaar; koop bij de feestwinkel dracula-gebitjes, doe ze in het gat van een donut en maak de monsters af door er oogjes op te plakken.

Lieve panda's

Het enige dat je hier voor nodig hebt is, zijn een prikker, dropstengels, marshmellows, dropjes en een decoreerstift. Even kijken naar het plaatje en dan lukt het zeker.

Patat speciaal

Voor een gezond frietje als traktatie kun je bijvoorbeeld een mango in lange reepjes snijden en anders werkt het ook goed met cake. Yoghurt, vanillevla of slagroom als mayonaise en je kunt er nog een klodder aardbeienjam bij doen als ketchup.

Oreo-spinnen

Deze traktatie behoeft verder geen uitleg; makkelijk kan echt niet. Maar wat ziet het er leuk uit.

Indiaantjes

Hetzelfde geldt voor deze indiaantjes die je maakt met zoenen. Super simpel, maar met een leuk resultaat. Uiteraard kun je op deze manier ook andere leuke figuurtjes maken met een beetje fantasie en creativiteit.

Bron: Pinterest.com

Reageer op artikel:
10x leuke traktatie ideeën
Sluiten