Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 21 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

10x de leukste uitjes voor deze meivakantie

De meivakantie staat voor de deur, dat betekent twee weken lang vrij (nou ja, je kinderen in ieder geval) om leuke dingen te doen. Vervelen hoeven jullie je niet want er is ook deze meivakantie weer genoeg leuks te beleven voor het hele gezin.

De meivakantie is de laatste grote vakantie voor de zomervakantie, eentje waar Koningsdag in valt en waarin het vaak mooi weer is. Nu de coronamaatregelen zijn vervallen kunnen we voor het eerst sinds twee jaar er weer op uit met het gezin. Daarom zetten wij de leukste activiteiten voor de meivakantie voor je op een rij.

Activiteiten meivakantie 2022

Door het hele land zijn deze meivakantie leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Wij hebben een aantal uitjes voor je verzameld.

Het Scheepvaartmuseum

Van 23 april tot en met 8 mei zijn er speciale activiteiten in Het Scheepvaartmuseum, met een hoop om te zien, beleven en ontdekken voor het hele gezin. Zowel binnen als buiten (op en rondom de schepen). Nieuw (of eigenlijk terug van weggeweest) is de virtual reality tijdreis op het VOC-schip. In dit videospektakel laat je je zintuigen prikkelen en reis je terug naar het Amsterdam van de zeventiende eeuw. De VR-tijdreis is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zeven jaar en tijdens de meivakantie elke dag te zien van 11:00 tot 16:15 uur.

Buitenspeeldag OERRR

Liever erop uit in de natuur? Ga dan speuren, spelen, spotten en ravotten met OERRR. Op 4 mei kun je samen met je kind(eren) naar de Buitenspeeldag van OERRR op landgoed De Slotplaats. Je gaat dan op ontdekkingstocht in het bos en leert de skills die je nodig hebt om een echte boswachter te worden. Dus trek jullie laarzen en oude kleren aan en verzamel alle stempels. Je kind ontvangt na afloop een echt boswachtersdiploma.

Kasteel Doorwerth

Ook op Kasteel Doorwerth is van alles te beleven deze meivakantie. Zo kunnen kinderen op dinsdag 3 mei weer de avonturen zien van Professor Bombasticus. In zijn magische theater lijkt er altijd van alles mis te gaan, maar is dat wel zo? Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Tijd: 11:30, 13:30 en 15:30 uur.

Maaspodium

Een leuke activiteit voor jonge theaterliefhebbers. Deze meivakantie kun je theater ontdekken bij het Maaspodium. Één week lang, van 30 april tot en met 8 mei, is er theater en dans voor het hele gezin. Van peuters tot kinderen van tien jaar oud. Van theater tot dans tot muziek. Er zit vast ook iets voor jullie tussen.

Spoorwegmuseum

Ook het Spoorwegmuseum komt met nieuwe activiteiten voor de meivakantie. De ‘Spoorweg Spelen’ zijn een geheel nieuw familie-evenement. Door het hele museum zijn spellen te vinden met een link naar een beroep bij de spoorwegen. Neem het op tegen de tijd, het spel of je eigen familie en ontdek waar jouw talent ligt. De ‘Spoorweg Spelen’ zijn niet alleen leuk om te doen, ze leren kinderen ook iets over werken bij het spoor in heden en verleden.

Kasteel Rosendael

Wil je kind later een prins of prinses worden? Dan is dit uitje iets voor jullie. Op woensdag 4 mei leren kinderen op Kasteel Rosendael hoe zij een echte prins of prinses worden. Zij kunnen dan namelijk een speciale prinsen- en prinsessencursus volgen. Kinderen maken met een hofdame of een lakei een tocht door het kasteel en leren deftige manieren. Na afloop ontvangen ze een glaasje ranja en een klein presentje.

Rijksmuseum van Oudheden

Romeinenliefhebbers opgelet: de meivakantie staat in het Rijksmuseum van Oudheden namelijk in het teken van de Romeinen. Er zijn elke dag knutsel- en kleuractiviteiten voor kinderen in de Tempelzaal. Met een audiotour en een game kunnen kinderen speuren in de tentoonstelling ‘God op aarde’ over de Romeinse keizer Domitianus. Bovendien is er een échte Romeinse muntschat te bewonderen. Nieuw is het Instagram-filter, waarmee iedereen van een selfie een keizerportret bij het Colosseum kan maken

Circusstad Festival

Circusstad Festival is een vijfdaags festival in Rotterdam bomvol voorstellingen en acts. Spectaculair, creatief en meeslepend. Op het Schouwburgplein in hartje Rotterdam kun je overdag genieten van voorstellingen in de tenten en van losse acts op het gezellige festivalterrein. ’s Avonds beleef je internationale topvoorstellingen in zalen van Theater Rotterdam en het Oude Luxor Theater. Er zijn ook workshops. Wil je vliegen, balanceren, of jongleren met bizar veel ballen? Je leert het gewoon van de artiesten zelf.

GeoFort

Bij GeoFort draait alles om de aarde. Daarom vieren ze hier de hele meivakantie de ‘Dag van de aarde’ met nieuwe earth games, klimaatactiviteiten en nog veel meer. Ook leuk: er staan weer verschillende soorten Minecraft-workshops op het programma.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

Slecht weer? Naar het museum! 5x leuke musea voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.