Sam Dille
Sam Dille Vrije Tijd 25 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

In januari 2024 zijn dit de beste alternatieven voor de Apple AirPods

De AirPods van Apple zijn geweldige oordopjes, maar er zijn wel wat redenen te bedenken om toch voor iets anders te gaan. Dan zijn dit je beste opties.

Voor Apple’s fijne oordoppen betaal je natuurlijk een flinke prijs. En als je geen iPhone hebt, zijn er genoeg andere opties die beter bij je toestel passen.

Wij hebben de beste opties die je op dit moment kunt krijgen voor je op een rijtje gezet. Het lijkt erop dat de AirPods heel wat concurrenten hebben dit jaar.

De 5 grootste AirPods-concurrenten van dit moment

Goede oordoppen hebben een aantal belangrijke kwaliteiten. Zo zijn ze niet te zwaar en comfortabel om te dragen. Maar ze moeten ook een helder geluid produceren, en ongewenste herrie moeiteloos wegfilteren. Als het aan ons ligt, zijn onderstaande modellen je beste opties. Ten minste, als je niet op AirPods zit te wachten.

#1 Sony WF-1000XM5

Met de WF-1000XM5 maakt Sony zijn al geweldige mix van geluid, handige functies en goede ruisonderdrukking nog beter. Deze oortjes zijn de beste en meest comfortabele exemplaren die Sony tot nu toe heeft gemaakt. En dus een grote concurrent van Apple’s AirPods.

Ze hebben ook heerlijke functies zoals adaptief geluid en Speak-to-Chat. Die laatste is extra handig, want de oortjes schakelen dan automatisch in de omgevingsmodus als je in gesprek bent.

De WF-1000XM5
Bol.com

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Bose QuietComfort Ultra

Het is algemeen bekend dat Bose de koning van ruisonderdrukking is. Zelfs AirPods kunnen Bose niet verslaan. De QC Ultra is hier zeker geen uitzondering op. De oordoppen filteren geluid nagenoeg perfect, en komen met wat interessante toevoegingen.

Ze hebben bijvoorbeeld een toffe nieuwe functie genaamd Immersive Audio. De feature geeft je het gevoel alsof het geluid om je heen is. Alsof je op een concert bent. Je hebt geen speciale muziek of podcasts nodig om ervan te genieten.

De QuietComfort Ultra
Bol.com

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Anker Soundcore Space A40: beter geluid dan de AirPods?

Deze oordoppen bieden eigenlijk alles wat je als gebruiker nodig hebt. Zo heb je handige functies als ruisonderdrukking, draadloos opladen en waterbestendigheid. Je kunt ze ook verbinden met meerdere apparaten en de oortjes hebben een batterijduur van acht tot tien uur. Je kunt de geluidskwaliteit makkelijk aanpassen met de app van Anker.

De Soundcore Space A40
De Soundcore Space A40

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Google Pixel Buds Pro

Met de Pixel Buds Pro kun je niet alleen naar heerlijke muziek luisteren. Je kunt ook genieten van allerlei gemakken van Google. Android- en Pixel-apparaten kunnen bijvoorbeeld een Google Translate-gespreksmodus aanzetten via de oortjes. Zo kun je makkelijk met iemand uit een ander land praten. Iets wat je op AirPods nog niet ziet.

Verder zijn de buds voorzien van een flinke bas, kunnen omgevingsgeluiden blokkeren, en je kunt ze draadloos opladen. Ze zijn ook waterbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken als het regent.

De Google Pixel Buds Pro
De Google Pixel Buds Pro

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Sennheiser Momentum True Wireless 3

De Momentum True Wireless 3 zijn de oordopjes met de beste geluidskwaliteit op deze lijst. Ze bieden een eersteklas luisterervaring, die misschien wel beter is dan de AirPods van Apple.

Je krijgt niet een enorme lijst met handige functies. Maar in de basis is de True Wireless 3 een prima optie. En dankzij een verbeterde ruisonderdrukking blijven ongewenste geluiden op de achtergrond.

De Momentum True Wireless 3
De Momentum True Wireless 3

Bestel jouw exemplaar hier

Apple komt mogelijk met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.