Demi de Boer
Demi de Boer Mentale gezondheid 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Liefde zonder woorden: deze autistische jongen gaat viraal op TikTok

Sommige kinderen hebben totaal geen moeite met het uiten van emoties naar hun ouders, grootouders of vriendjes. Voor kinderen met autisme kan dit lastiger zijn, zeker als ze niet verbaal kunnen communiceren. Maar deze jongen laat de kracht van non-verbale communicatie zien op TikTok.

De meeste kinderen kunnen je vertellen wanneer zij je lief vinden, als ze je dankbaar zijn of als ze boos op je zijn. Sommige kinderen, bijvoorbeeld met autisme, kunnen niet verbaal communiceren. Waardoor zij zich niet kunnen uitdrukken in woorden. Dat kan natuurlijk heel lastig zijn voor het kind, maar ook voor de naasten. Dit filmpje bewijst dat woorden toch niet altijd nodig zijn, om iets duidelijk te maken.

Liefde heeft geen woorden nodig

Deze autistische jongen gaat helemaal viraal op TikTok. Met ruim twaalf miljoen weergaven en twee miljoen likes, laten Jude en zijn opa vele harten smelten. Jude is autistisch en kan niet verbaal communiceren, hierdoor is zijn manier van communiceren anders, maar verre van onduidelijk. Zodra zijn opa warm water in zijn zwembad gooit, bedankt Jude zijn opa op zijn eigen manier. Dit is het bewijs dat liefde geen woorden nodig heeft.

Ga er even voor zitten, pak de tissues en geniet van dit liefdevolle moment tussen opa en kleinzoon. Dit wil je zien, geloof ons.

@stories_about_autism Jude shows me every day that love needs no words ❤️ #autism #nonverbal #autismdad #autismmom #autismparents ♬ Lights Are On – Instrumental – Edith Whiskers

Als je er niet genoeg van kunt krijgen, neem dan vooral een kijkje op hun TikTok-account, de vader filmt namelijk regelmatig bijzondere momenten met zijn twee autistische zoons. Hij geeft mensen een ander beeld van autisme, laat families zien dat zij niet alleen zijn en creëert meer bewustwording voor autisme. We are here for it!

Autisme

Autisme is voor iedereen anders, maar vaak kun je het zien als een vertraagde en versnelde ontwikkeling. De sociaal-emotionele ontwikkeling gaat trager dan normaal en de cognitieve ontwikkeling gaat sneller. Hier kun je meer lezen over wat autisme is.

Vaak worden de nadelen van autisme benadrukt, maar dit ontwikkelingsprobleem heeft ook voordelen. Hier lees je de sterke kanten van mensen met autisme.

Er is verschil tussen de hersenen van jongens en meisjes met autisme, blijkt uit nieuw onderzoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.